Business & Finance Δευτέρα 15/07/2024, 15:15
BUSINESS & FINANCE

Axia για ελληνικές τράπεζες: «Beautiful things» – Αναβαθμίζει τις τιμές στόχους

Axia για ελληνικές τράπεζες: «Beautiful things» – Αναβαθμίζει τις τιμές στόχους

Με τον εύγλωττο τίτλο «Greek Banks: Beautiful things», η επενδυτική τράπεζα Axia επαναξιολογεί «buy» τις μετοχές των 4 ελληνικών τραπεζών, ενώ ανεβάζει τις τιμές-στόχους καθώς -όπως αναφέρει- ο κλάδος οδηγείται από ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη και κινείται προς την κατεύθυνση βιώσιμων αποδόσεων.

Σύμφωνα με τις νέες τιμές- στόχους, για την Alpha Bank τοποθετείται στα 2,50 ευρώ από 2,30, για τη Eurobank στα 3 ευρώ από 2,5, για την Εθνική στα 10,50 ευρώ από 8,80 ευρώ και για την Πειραιώς στα 5,30 από 5 ευρώ προηγουμένως. 

Axia για ελληνικές τράπεζες: «Beautiful things» – Αναβαθμίζει τις τιμές στόχους-1

Οι αναλυτές της Axia αναφέρονται στην καλή ετήσια επίδοση των ελληνικών τραπεζών με τον τραπεζικό χρηματιστηριακό δείκτη να έχει καταγράψει κέρδη 20% σε γενικές γραμμές σύμφωνα με τους σχετικούς ευρωπαϊκούς δείκτες.

Η άποψη τους είναι ότι η επίδοση αυτή θα πρέπει να συνεχιστεί, «καθώς οι προβλέψεις μας υποδηλώνουν ότι τα καθαρά έσοδα από τόκους (ΝΙΙ) θα παραμείνουν ανθεκτικλα στο καθοδικό τμήμα του κύκλου των επιτοκίων, η εξυγίανση των ισολογισμών θα συνεχιστεί και καθώς το κόστος κινδύνου αποκτά δυναμική».
 Όσον αφορά το κόστος κινδύνου, οι τράπεζες θα πρέπει να ξεπεράσουν εύκολα τα επιχειρηματικά σχέδια λόγω της οικονομικής ανάπτυξης και των υψηλότερων τιμών των ακινήτων, τονίζεται.

Ένα άλλο σημείο στο οποίο στέκεται η έκθεση είναι η η σημασία της αξιοποίησης του πλεονάζοντος κεφαλαίου στις εξωτερικές περιόδους, καθώς μετά το πράσινο φως της ρυθμιστικής αρχής για την επιστροφή των ελληνικών τραπεζών σε διανομή μερισμάτων, εκτιμάται ότι οι τράπεζες μπορούν να συνεχίσουν να ανταμείβουν τους μετόχους μέσω ενός συνδυασμού τόσο της αύξησης της αξίας όσο και των αυξημένων ποσοστών διανομής σε συνδυασμό με πιθανές επαναγορές.

Το πλεονάζον κεφάλαιο μπορεί να αναπτυχθεί με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της επένδυσης σε επαναδιαμόρφωση χαρτοφυλακίων, της συμμετοχής σε διασυνοριακές κοινοπραξίες, της πραγματοποίησης εξαγορών σε βασικές αγορές, της επιτάχυνσης της απόσβεσης των DTCs, της ίδρυσης κοινοπραξιών ή της επένδυσης σε επιχειρήσεις fintech, επισημαίνει η Axia.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Scope: Αναβαθμίζει τις προοπτικές της ελληνικής αξιολόγησης σε θετικές

Φθηνότερος δανεισμός για ελληνικές τράπεζες – Μπαράζ αναβαθμίσεων

Αναβάθμισε τις ελληνικές τράπεζες η S&P – Πέτυχαν πλήρη ανάκαμψη

Eurobank: Αξιολόγηση επενδυτικής βαθμίδας (BBB – low) δίνει η Morningstar DBRS

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News