Business & Finance Δευτέρα 15/07/2024, 12:18
BUSINESS & FINANCE

HELLENiQ Energy: Πρόταση για αγορά ομολογιών και έκδοση νέων

HELLENiQ Energy: Πρόταση για αγορά ομολογιών και έκδοση νέων

Πρόταση εξαγοράς συνολικού ανεξόφλητου ποσού 599,9 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 2% και λήξη τον Οκτώβριο του 2024 έναντι καταβολής μετρητών απηύθυνε η HELLENiQ Energy Finance plc (HEF), θυγατρική της HELLENiQ Energy προς τους κατόχους ομολογιών, καθώς και την έκδοση νέων ομολογιών.

Με βάση την πρόταση προβλέπεται η καταβολή από την HEF στους κατόχους των Υφισταμένων Ομολογιών που θα αποδεχθούν νόμιμα και έγκυρα την Πρόταση Εξαγοράς, σε μετρητά, ποσού ίσο προς το 100%  της  ονομαστικής αξίας Υφιστάμενων Ομολογιών που θα γίνουν αποδεκτές προς εξαγορά από την HEF, πλέον δεδουλευμένων τόκων σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις της Πρότασης Εξαγοράς που παρατίθενται αναλυτικά στο πληροφοριακό δελτίο της 15 Ιουλίου 2024, που θα είναι διαθέσιμο για τους επιλέξιμους κατόχους Υφισταμένων Ομολογιών. 
Η Πρόταση Εξαγοράς τελεί υπό την πλήρη διακριτική ευχέρεια της HEF και των Εγγυητριών και προϋποθέτει την άντληση κεφαλαίων από την επιτυχή έκδοση και τιμολόγηση νέων ομολογιών, σταθερού επιτοκίου, τις οποίες προτίθεται να εκδώσει η HEF, με την εγγύηση των Εγγυητριών.
Οι Alpha Bank, Citigroup Global Markets Limited, Goldman Sachs Bank Europe, Eurobank, HSBC Continental Europe, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και Τράπεζα Πειραιώς θα ενεργήσουν ως Διοργανώτριες (Dealer Managers), ενώ η Kroll Issuer Services Limited  έχει αναλάβει τη διοικητική διαχείριση της Πρότασης Εξαγοράς. 
Έκδοση νέων ομολογιών
Επιπλέον η HEF ανακοίνωσε σήμερα ότι προτίθεται να προβεί στην έκδοση ομολογιών (η “Έκδοση” και οι “Νέες Ομολογίες”, αντίστοιχα), με την εγγύηση των Εγγυητριών, οι οποίες αναμένεται να εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στην αγορά Euro MTF του Χρηματιστηρίου Αξιών του Λουξεμβούργου. 

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την Έκδοση θα χρησιμοποιηθούν  κατά τη διακριτική ευχέρεια της HEF (i) για την εξαγορά Υφιστάμενων Ομολογιών, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις της Πρότασης Εξαγοράς, και (ii) για γενικούς εταιρικούς σκοπούς. 

Η Έκδοση τελεί υπό προϋποθέσεις και ιδίως από την αποδεκτή, κατά την κρίση της HEF, τιμολόγηση των Νέων Ομολογιών. 

Οι Citigroup Global Markets Limited και Goldman Sachs Bank Europe SE θα ενεργήσουν ως Γενικοί Συντονιστές και Συνδιοργανωτές (Global Coordinators and Joint Bookrunners), η HSBC Continental S.A. ως Συνδιοργανωτής, και οι Alpha Bank A.E., Eurobank A.E., Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. και Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. ως Επικεφαλής Συνδιαχειριστές (Co-Lead Managers) για την Έκδοση.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News