Business & Finance Παρασκευή 12/07/2024, 15:31
BUSINESS & FINANCE

Wells Fargo: Μειωμένα κέρδη λόγω του κόστους καταθέσεων

Wells Fargo: Μειωμένα κέρδη λόγω του κόστους καταθέσεων

Η Wells Fargo ανακοίνωσε μείωση 9% στα καθαρά έσοδα από τόκους το β’ τρίμηνο εξαιτίας των υψηλότερων επιτοκίων στο κόστος καταθέσεων, παρόλο που τα κέρδη και τα έσοδά της στο δεύτερο τρίμηνο ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street.

Τα καθαρά κέρδη της τράπεζας μειώθηκαν στα 4,91 δισ. δολάρια για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου, έναντι κερδών 4,94 δισ. δολαρίων το αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης χρήσης. Τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 1,33 δολάριο έναντι 1,29 που αναμενόταν. 

Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 20,69 δισ. δολάρια το τρίμηνο έναντι 20,29 δισ. δολαρίων που αναμένονταν. Μάλιστα, το τμήμα επενδυτικής τραπεζικής της Wells Fargo κατέγραψε αύξηση στα έσοδα κατά 38% στα 430 εκατ. δολάρια το β’ τρίμηνο. 

Η τράπεζα με έδρα το Σαν Φρανσίσκο κατέγραψε 11,92 δισεκατομμύρια δολάρια σε καθαρά έσοδα από τόκους, μια βασική μέτρηση του κέρδους μιας τράπεζας από τη χορήγηση δανείων, σημειώνοντας μείωση 9% σε ετήσια βάση, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα από τόκους στα 12,12 δισ. δολάρια. 

«Συνεχίσαμε να βλέπουμε αύξηση των εσόδων μας από προμήθειες, αντισταθμίζοντας την αναμενόμενη μείωση του καθαρού εισοδήματος από τόκους», ανέφερε σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος Charlie Scharf. «Οι επενδύσεις που έχουμε πραγματοποιήσει μας επέτρεψαν να επωφεληθούμε από τη δραστηριότητα της αγοράς κατά το τρίμηνο, με ισχυρές επιδόσεις στη συμβουλευτική επενδύσεων, στις συναλλαγές και την επενδυτική τραπεζική».

Η τράπεζα αγόρασε πάνω από 12 δισ. δολάρια κοινών μετοχών κατά το πρώτο εξάμηνο του 2024 και αναμένεται να αυξήσει το μέρισμα του τρίτου τριμήνου κατά 14%.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Εκτίναξη κερδών για την JP Morgan – Προειδοποίηση Dimon για τα επιτόκια

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News