Business & Finance Παρασκευή 12/07/2024, 15:58
BUSINESS & FINANCE

BofA: Αναβαθμίζει τις ευρωπαϊκές αγορές, αλλά παραμένει… αρνητική

BofA: Αναβαθμίζει τις ευρωπαϊκές αγορές, αλλά παραμένει… αρνητική

Σε αναβάθμιση των ευρωπαϊκών μετοχών έναντι των διεθνών χρηματιστηρίων σε marketweight από underweight προηγουμένως προχωρά η Bank of America, αφότου οι αγορές της Ευρώπης υπο-απέδωσαν κατά 7% από τον Απρίλιο.

Όπως σημειώνει ο επενδυτικός οίκος, οι υποαποδόσεις αυτές αφήνουν τις τιμές των ευρωπαϊκών μετοχών να κινούνται σημαντικά χαμηλότερα από την τροχιά που δείχνει η ανάλυσή του, με βάση το μακροοικονομικό momentum και τις πραγματικές αποδόσεις των ομολόγων.

Επίσης, η BofA αναβαθμίζει και τις γαλλικές μετοχές έναντι των ευρωπαϊκών αγορών από underweight σε marketweight, καθώς έχουν εμφανίσει υποαποδόσεις 9% από τον Μάρτιο, λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας, κάτι που επίσης τις φέρνει σε χαμηλότερα επίπεδα από ό,τι δικαιολογούν οι μακροοικονομικές προβλέψεις.

Πάντως, ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος σημειώνει ότι εξακολουθεί να παραμένει συνολικά αρνητικός για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αλλά και underweight στις ευρωπαϊκές κυκλικές μετοχές έναντι των αμυντικών. Η μακροοικονομική ανάλυσή του δείχνει περιθώριο πτώσης 15% τόσο για τις ευρωπαϊκές αγορές συνολικά όσο και για τις κυκλικές μετοχές, ως απάντηση στην εξασθένηση του οικονομικού momentum και την αύξηση του risk premium.

Ισχυρά για την ώρα τα εταιρικά αποτελέσματα

Οι προσδοκίες για τα ευρωπαϊκά κέρδη ανά μετοχή έχουν ενισχυθεί απότομα τους τελευταίους τρεις μήνες, με αποτέλεσμα να κινούνται πάνω από την τροχιά που «δείχνει» η παγκόσμια ανάπτυξη, διαπιστώνει η BofA.

Ο οίκος αποδίδει τις επιπλέον αναβαθμίσεις στις προσδοκίες για τα εταιρικά κέρδη στα καλύτερα των προβλέψεων αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, όπου το 54% των εταιρειών ξεπέρασε τις εκτιμήσεις της αγοράς.              

Όμως, οι αναλυτές προειδοποιούν ότι η εικόνα αυτή θα δώσει τη θέση της σε υποβαθμίσεις, καθώς η παγκόσμια ανάπτυξη θα εξασθενεί, ως αποτέλεσμα των καθυστερημένων επιπτώσεων της νομισματικής σύσφιγξης και της μικρότερης ώθησης από τα δημοσιονομικά μέτρα στήριξης στις ΗΠΑ, σε σχέση με την περασμένη χρονιά.

Διαβάστε επίσης: 

JP Morgan: Κίνδυνος απογοητεύσεων στις αγορές – Neutral για την Ελλάδα

UBS: 3 επενδυτικές κινήσεις για το β΄ εξάμηνο – Οι ευκαιρίες και τα ρίσκα

Deutsche Bank: Κέρδη για λίγους στο β΄ τρίμηνο με φόντο τα αυξημένα ρίσκα 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News