Business & Finance Παρασκευή 12/07/2024, 09:30
BUSINESS & FINANCE

Κεραμέως: Ετοιμάζονται διαδικτυακά σεμινάρια για την εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας

Κεραμέως: Ετοιμάζονται διαδικτυακά σεμινάρια για την εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας

Με εκπροσώπους του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) συναντήθηκε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, μαζί με τους Υφυπουργούς Πάνο Τσακλόγλου και Κώστα Καραγκούνη. 

Η Υπουργός έθεσε ως προτεραιότητα του Υπουργείου τις υγιείς και διαφανείς εργασιακές σχέσεις και τη θωράκιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ενώ τόνισε τη σημασία της πλήρους εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, η οποία διασφαλίζει την ορθή εφαρμογή του εργατικού δικαίου.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο ετοιμάζει διαδικτυακά σεμινάρια (webinars) για να απαντάει σε ερωτήματα εργαζομένων και επιχειρήσεων σχετικά με την εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας και για να παρέχει σχετικές διευκρινίσεις.

Επιπλέον, συζητήθηκαν ζητήματα υγείας και ασφάλειας στην εργασία, όπως πρωτοβουλίες για τον περαιτέρω περιορισμό τυχόν επιβλαβών ουσιών στους χώρους εργασίας.

Επιπροσθέτως, δόθηκε έμφαση στη ενίσχυση του μηχανισμού διάγνωσης των αναγκών της αγοράς εργασίας ώστε τα συμπεράσματα να διοχετεύονται συνολικά στους ενδιαφερόμενους, ιδιαιτέρως δε στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Γενική Γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων, Άννα Στρατινάκη, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Νίκος Μηλαπίδης και από το ΣΒΕ η Πρόεδρος της Διοικητικής Επιτροπής, Λουκία Σαράντη και ο Β’ Αντιπρόεδρος της Διοικητικής Επιτροπής ΣΒΕ, Βασίλης Καφάτος.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News