Business & Finance Πέμπτη 11/07/2024, 14:15
BUSINESS & FINANCE

Apple: Συμφωνία με την ΕΕ – Ανοίγει το σύστημα πληρωμών σε άλλους παρόχους

Apple: Συμφωνία με την ΕΕ – Ανοίγει το σύστημα πληρωμών σε άλλους παρόχους

Οι αντιμονοπωλιακές αρχές της ΕΕ δέχθηκαν τις δεσμεύσεις της Apple να επιτρέψει στους αντιπάλους της την πρόσβαση στην τεχνολογία πληρωμών tap and go, τερματίζοντας έτσι μια τετραετή έρευνα.

«Η Επιτροπή αποφάσισε να αποδεχθεί τις δεσμεύσεις που προσέφερε η Apple. Οι δεσμεύσεις αυτές έρχονται ως απάντηση στις προκαταρκτικές μας ανησυχίες ότι η Apple μπορεί να έχει περιορίσει παράνομα τον ανταγωνισμό όσον αφορά τα πορτοφόλια κινητής τηλεφωνίας στα iPhone”, δήλωσε η επικεφαλής της αντιμονοπωλιακής επιτροπής της ΕΕ Margrethe Vestager κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η Κομισιόν ξεκίνησε επίσημα μια αντιμονοπωλιακή έρευνα σχετικά με το Apple Pay το 2020. Η έρευνα εξέτασε τους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτει η Apple για την ενσωμάτωση του Apple Pay σε εφαρμογές και ιστότοπους, καθώς και ανησυχίες σχετικά με την τεχνολογία tap and go και τις υποτιθέμενες αρνήσεις πρόσβασης στο Apple Pay.

Το ψηφιακό πορτοφόλι της Apple επιτρέπει στους καταναλωτές να αποθηκεύουν εικονικές χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες στα iPhone, καθώς και κρατήσεις εισιτηρίων. Πλέον, θα επιτρέπει σε τρίτους προγραμματιστές να έχουν πρόσβαση στην τεχνολογία πληρωμών της, προκειμένου να τους βοηθήσει να δημιουργήσουν εναλλακτικά ψηφιακά πορτοφόλια, δήλωσε η Επιτροπή.

Σύμφωνα με τον διακανονισμό της ΕΕ, οι καταναλωτές στην Ευρώπη θα μπορούν να χρησιμοποιούν εναλλακτικά ψηφιακά πορτοφόλια για να πληρώνουν αγαθά και υπηρεσίες. Οι δεσμεύσεις παραμένουν σε ισχύ για 10 χρόνια και η Apple κινδυνεύει με πρόστιμο έως και 10% των παγκόσμιων ετήσιων εσόδων της αν παραβιάσει τη συμφωνία. Έχει περιθώριο δε μέχρι τις 25 Ιουλίου για να τις εφαρμόσει. 

«Η Apple παρέχει στους προγραμματιστές στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο τη δυνατότητα να ενεργοποιήσουν τις ανέπαφες πληρωμές NFC και τις ανέπαφες συναλλαγές για κλειδιά αυτοκινήτων, κλειστές μεταφορές, εταιρικές ταυτότητες, κλειδιά σπιτιών, κλειδιά ξενοδοχείων, κάρτες επιβράβευσης και εισιτήρια εκδηλώσεων μέσα από τις εφαρμογές iOS χρησιμοποιώντας APIs που βασίζονται στην εξομοίωση κεντρικής κάρτας», ανέφερε η Apple σε ανακοινωσή της. Πρόσθεσε ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στο Apple Pay ή στο Apple Wallet μετά την έρευνα.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Η Epic Games κατηγορεί την Apple για παρεμπόδιση λανσαρίσματος app στην Ευρώπη

AI: Πόσο επικίνδυνη είναι η κυριαρχία των Big Tech;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News