Business & Finance Τετάρτη 10/07/2024, 16:32
BUSINESS & FINANCE

ΕΕ: Παροχή ρευστότητας 10,4 δισ. ευρώ στην Air France-KLM

ΕΕ: Παροχή ρευστότητας 10,4 δισ. ευρώ στην Air France-KLM

Την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για γαλλικά και ολλανδικά μέτρα στήριξης ύψους 10,4 δισ. ευρώ, βάσει των κανόνων για τις κρατικές ενισχύσεις, έλαβε ο όμιλος Air France-KLM

Η Επιτροπή αρχικά ενέκρινε τα δύο μέτρα στις 4 Μαΐου 2020 και στις 13 Ιουλίου 2020 βάσει του προσωρινού πλαισίου κρατικών ενισχύσεων για τον κορονοϊό, αλλά οι εν λόγω αποφάσεις της Επιτροπής ακυρώθηκαν στη συνέχεια από το Γενικό Δικαστήριο στις 20 Δεκεμβρίου 2023 και στις 7 Φεβρουαρίου 2024.

Ως όμιλος Air France-KLM νοείται η Air France-KLM Holding, συμπεριλαμβανομένων των θυγατρικών της, ιδίως η KLM και οι θυγατρικές της, καθώς και η Air France και οι θυγατρικές της.

Η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος, αρμόδια για την Πολιτική Ανταγωνισμού, Μαργκρέιτε Βέστεϊγιερ δήλωσε σχετικά: 

«Ο όμιλος Air France-KLM είναι μια μεγάλη αεροπορική εταιρεία δικτύου που διαδραματίζει καίριο ρόλο στην ολλανδική όσο και τη γαλλική οικονομία. Λόγω της επιβολής ταξιδιωτικών περιορισμών για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορονοϊού, ο όμιλος Air France-KLM υπέστη σημαντική μείωση των υπηρεσιών του και κατ’ επέκταση υψηλές λειτουργικές ζημίες. Μετά τις αποφάσεις του Γενικού Δικαστηρίου με τις οποίες ακυρώθηκαν οι αρχικές αποφάσεις, η Επιτροπή διαπίστωσε ότι η στήριξη ρευστότητας ύψους 10,4 δισ. Ευρώ στον όμιλο Air France-KLM συνάδει με τους κανόνες για τις κρατικές ενισχύσεις. Ο όμιλος Air France-KLM χρειάστηκε κρατική εγγύηση και κρατικό δανεισμό για να αποκτήσει ζωτικής σημασίας ρευστότητα ώστε να αντιμετωπίσει τη δύσκολη περιόδου του κορονοϊού και αυτά χορηγήθηκαν σύμφωνα με το προσωρινό πλαίσιο, ανεξάρτητα από τον ορισμό του δικαιούχου». 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News