Business & Finance Τετάρτη 10/07/2024, 15:50
BUSINESS & FINANCE

Θεοδωρικάκος: Στόχος ένα νέο παραγωγικό μοντέλο με ισόρροπη ανάπτυξη

Θεοδωρικάκος: Στόχος ένα νέο παραγωγικό μοντέλο με ισόρροπη ανάπτυξη

Την ανάγκη ενός νέου παραγωγικού μοντέλου στη χώρα μας, υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης 2023 «Ανταγωνισμός και Μικρές Επιχειρήσεις» του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, όπου εκπροσώπησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Βασικό χαρακτηριστικό ενός σύγχρονου παραγωγικού μοντέλου ανάπτυξης για την Ελλάδα είναι η ανασυγκρότηση της ελληνικής βιομηχανίας, η υλοποίηση μιας νέας Εθνικής Στρατηγικής για την ελληνική βιομηχανία», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος. 

Συμπλήρωσε πως το νέο μοντέλο αποτελεί προϋπόθεση και για την ασφάλεια της πατρίδας μας, τη βιωσιμότητα της οικονομικής ανάπτυξης ανεξάρτητα από δυσμενείς συγκυρίες και έκτακτα γεγονότα, τα οποία μπορεί να επηρεάζουν με πολύ πιο έντονο τρόπο άλλους τομείς της οικονομίας.

Ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε πως «θέλουμε Μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θα ακμάζουν και δε θα λυγίζουν υπό το βάρος ολιγοπωλίων, ΜμΕ προστατευμένες από διεθνείς αναταράξεις. Σε μια κοινωνία συνοχής και αλληλεγγύης. Στηρίζουμε τη μεσαία επιχειρηματικότητα, γιατί είναι η συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων». 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News