Business & Finance Τετάρτη 10/07/2024, 10:46
BUSINESS & FINANCE

Συμφωνία Novo Nordisk – Bio Farma για την παραγωγή ινσουλίνης

Συμφωνία Novo Nordisk – Bio Farma για την παραγωγή ινσουλίνης

Η φαρμακοβιομηχανία Novo Nordisk της Δανίας υπέγραψε συμφωνία με την κρατική φαρμακευτική εταιρεία Bio Farma της Ινδονησίας για την παραγωγή ινσουλίνης για την καταπολέμηση του διαβήτη στη Νοτιοανατολική Ασία, δήλωσε σήμερα Τετάρτη ανώτερος αξιωματούχος της Bio Farma.

Η Novo Nordisk «ακούγεται» πολύ τους τελευταίους μήνες για το δημοφιλές φάρμακο για τον διαβήτη Ozempic και είναι γνωστή ως ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ινσουλίνης στον κόσμο.

Η Novo Nordisk ανέφερε στην ετήσια έκθεσή της για το 2023 ότι η εταιρεία έχει επεκτείνει τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση του διαβήτη στην Ασία, αυξάνοντας τις εγγραφές παιδιών στην Ινδία, την Ινδονησία και άλλες χώρες σε ένα πρόγραμμα.

Ο Soleh Ayubi, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Bio Farma, δήλωσε τηλεφωνικά στο Reuters ότι η Bio Farma και η Novo Nordisk έχουν υπογράψει μνημόνιο κατανόησης στο πλαίσιο του οποίου οι δύο εταιρείες θα παράγουν ινσουλίνη στη χώρα.

Η αξία της επένδυσης ή το πότε θα ξεκινήσει η παραγωγή είναι ακόμη υπό οριστικοποίηση, δήλωσε ο Soleh, προσθέτοντας ότι αυτή είναι η πρώτη από τις συμφωνίες παραγωγής της Novo Nordisk στην Ινδονησία.

Η Novo Nordisk θα παράσχει την «τεχνογνωσία στη θεραπεία του διαβήτη και την παραγωγή ινσουλίνης», ενώ η Bio Farma θα παραχωρήσει τοπικές εγκαταστάσεις παραγωγής, ανέφερε η Bio Farma σε ανακοίνωσή της.

Η Sreerekha Sreenivasan, αντιπρόεδρος και γενική διευθύντρια της Novo Nordisk στην Ινδονησία, δήλωσε ότι η συμφωνία «ενισχύει τη δέσμευσή μας στην Ινδονησία».
Η Novo Nordisk θα παρέχει την “τεχνογνωσία στη θεραπεία του διαβήτη και την παραγωγή ινσουλίνης”, ενώ η Bio Farma θα παρέχει τοπικές εγκαταστάσεις παραγωγής, αναφέρει η Bio Farma σε ανακοίνωσή της.

Η Sreerekha Sreenivasan, αντιπρόεδρος και γενική διευθύντρια της Novo Nordisk στην Ινδονησία, δήλωσε στην ίδια δήλωση ότι η συμφωνία «ενισχύει τη δέσμευσή μας στην Ινδονησία».

Υπάρχουν πάνω από 19 εκατομμύρια Ινδονήσιοι με διαβήτη ή το 10,8% του συνολικού ενήλικου πληθυσμού της που ανέρχεται σε σχεδόν 180 εκατομμύρια άτομα, σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη για το 2021.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News