Business & Finance Τρίτη 9/07/2024, 11:18
BUSINESS & FINANCE

Μεγάλου (Πειραιώς): Ανακτήσαμε την επενδυτική βαθμίδα μετά από 14 χρόνια

Μεγάλου (Πειραιώς): Ανακτήσαμε την επενδυτική βαθμίδα μετά από 14 χρόνια

Την ικανοποίησή του για την αναβάθμιση της επενδυτικής βαθμίδας της πιστοληπτικής διαβάθμισης της Τράπεζας Πειραιώς σε Βaa3 με θετικές προοπτικές, από τον οίκο Moody’s εκφράζει σε δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Χρήστος Μεγάλου.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που ανακτήσαμε την επενδυτική βαθμίδα μετά από 14 χρόνια. Το επίτευγμα αυτό είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς και της αφοσίωσης της ομάδας της Πειραιώς, και αντανακλά την ακλόνητη δέσμευσή μας για πειθαρχία στα χρηματοοικονομικά μεγέθη, στρατηγική ανάπτυξη και δημιουργία αξίας. Θα συνεχίσουμε να χτίζουμε πάνω σε αυτή τη δυναμική και να παράγουμε διατηρήσιμη κερδοφορία για το μέλλον», τονίζει ο κ. Μεγάλου.

Όπως επισημαίνει η Moody’s Ratings, η απόφαση της είναι αποτέλεσμα της σημαντικής εξυγίανσης του ισολογισμού, της σταθερής λειτουργικής κερδοφορίας, των ενισχυμένων κεφαλαιακών δεικτών, και του ισχυρού προφίλ ρευστότητας της Τράπεζας.

Σημειώνεται ότι ο οίκος Moody’s αναβάθμισε την αξιολόγηση μακροπρόθεσμων καταθέσεων της Πειραιώς σε Baa3 από Ba1, βελτιώνοντας την αξιολόγηση χρέους υψηλής εξασφάλισης κατά δύο βαθμίδες, σε Baa3 από Ba2. Οι προοπτικές για τις αξιολογήσεις του χρέους υψηλής εξασφάλισης και των μακροπρόθεσμων καταθέσεων της Τράπεζας Πειραιώς παραμένουν θετικές, αντανακλώντας τις προσδοκίες για περαιτέρω αναβαθμίσεις τους επόμενους 12-18 μήνες.

Διαβάστε επίσης:

Η Moody’s αναβαθμίζει τις αξιολογήσεις της Εθνικής Τράπεζας και της Πειραιώς

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News