Business & Finance Δευτέρα 8/07/2024, 19:03
BUSINESS & FINANCE

Moody’s: Αναβάθμισε την Τράπεζα Πειραιώς

Moody’s: Αναβάθμισε την Τράπεζα Πειραιώς

Ο Οίκος αξιολόγησης Moody’s προχώρησε σήμερα Δευτέρα, στην αναβάθμιση των μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων αξιολογήσεων των καταθέσεων της Τράπεζας Πειραιώς σε Baa3/P-3 από Ba1/NP και στην αναβάθμιση της βασικής πιστοληπτικής αξιολόγησης σε ba2 από ba3.

Παράλληλα η αξιολόγηση του ανώτερου μη εξασφαλισμένου χρέους της Τράπεζας αναβαθμίζεται σε Baa3 από Ba2 ενώ το outlook μακροπρόθεσμης αξιολόγησης των καταθέσεων της Πειραιώς διατηρείται θετικό.

Στην έκθεση αναφέρεται ότι «η ισχυρή βασική λειτουργική κερδοφορία το 2023-24 και οι ευνοϊκές προοπτικές για το μέλλον είναι ένας άλλος παράγοντας που οδηγεί στην αναβάθμιση της BCA της Τράπεζας Πειραιώς. Η τράπεζα έχει αποδείξει την ισχυρή υποκείμενη κερδοφορία της, με τα κανονικοποιημένα κέρδη της το πρώτο τρίμηνο του 2024 να αυξάνονται κατά 37% σε ετήσια βάση, γεγονός που σε συνδυασμό με την αυστηρή διαχείριση των λειτουργικών δαπανών οδηγεί σε αναλογία κόστους προς βασικό εισόδημα 29% στο Μάρτιος 2024. Σημειώνουμε επίσης την ισχυρή συνεισφορά της τράπεζας στα έσοδα από προμήθειες, η οποία είναι αναλογικά μία από τις υψηλότερες μεταξύ των τοπικών ομολόγων της και αυξήθηκε κατά 19% από έτος σε έτος το πρώτο τρίμηνο του 2024».

Νωρίτερα ο Οίκος αξιολόγησης αναβάθμισε και την Εθνική Τράπεζα, μετά τις Eurobank και Alpha.

Διαβάστε επίσης:

Moody’s: Αναβάθμισε την Εθνική Τράπεζα

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News