Business & Finance Δευτέρα 8/07/2024, 16:27
BUSINESS & FINANCE

Paramount Global και Skydance συμφώνησαν τελικά σε συγχώνευση

Paramount Global και Skydance συμφώνησαν τελικά σε συγχώνευση

Σε συμφωνία για συγχώνευση κατέληξαν μετά από πολύμηνη διαπραγμάτευση με ανατροπές, η Paramount Global και η Skydance. Η ειδική επιτροπή της Paramount συμφώνησε στη συγχώνευση χθες Κυριακή, λίγες ημέρες αφότου η National Amusements της Shari Redstone, ο μέτοχος που ασκεί τον έλεγχο της Paramount, κατέληξε και πάλι σε προκαταρκτική συμφωνία με τη Skydance. 

Η αγοραστική κοινοπραξία, στην οποία συμμετέχουν οι RedBird Capital Partners και KKR, θα επενδύσει περισσότερα από 8 δισ. δολάρια στην Paramount και θα αποκτήσει τη National Amusements. Η συμφωνία δίνει στην National Amusements επιχειρηματική αξία 2,4 δισ. δολαρίων, η οποία περιλαμβάνει 1,75 δισ. δολάρια σε μετοχές.

«Πρόκειται για μια νέα Paramount», δήλωσε ο Jeff Shell της RedBird, πρώην διευθύνων σύμβουλος της NBCUniversal, μιλώντας με επενδυτές σήμερα Δευτέρα, προσθέτοντας ότι πρόκειται για μια νέα μέρα για αυτά τα συνδυασμένα περιουσιακά στοιχεία.

Ο Ellison της Skydance θα ηγηθεί της νέας εταιρείας που προκύπτει από τη συγχώνευση ως διευθύνων σύμβουλος, ενώ ο Shell θα είναι πρόεδρος.

Η συγχώνευση υπόκειται στην έγκριση των ρυθμιστικών αρχών. Περιλαμβάνει επίσης μια περίοδο 45 ημερών “go-shop”, κατά την οποία η ειδική επιτροπή της Paramount μπορεί να ζητήσει άλλες προσφορές.

Μια ολοκληρωμένη συγχώνευση της Skydance θα σηματοδοτήσει σημαντική αλλαγή για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Paramount, καθώς και για το Χόλιγουντ στο σύνολό του.
Η οικογένεια Redstone ελέγχει εδώ και καιρό το κινηματογραφικό στούντιο – γνωστό για ταινίες όπως Ο Νονός, Top Gun και Forrest Gump καθώς και το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο CBS και τα καλωδιακά τηλεοπτικά δίκτυα όπως το MTV και το Nickelodeon.

Η συγχώνευση θα βάλει επίσης τον David Ellison, ιδρυτή της εταιρείας παραγωγής Skydance και γιο του ιδρυτή της Oracle και δισεκατομμυριούχου Larry Ellison, στο τιμόνι ενός μεγάλου κινηματογραφικού στούντιο και στην ελίτ του Χόλιγουντ.

Οι μετοχές της Paramount διαπραγματεύονταν τη Δευτέρα στην προαγορά περίπου στα 12 δολάρια ανά μετοχή.

Η μετοχή μοιάζει με τρενάκι roller coster τον τελευταίο χρόνο, καθώς ο γίγαντας των μέσων ενημέρωσης αντιμετώπισε μια αδύναμη διαφημιστική αγορά και τη συνεχιζόμενη αιμορραγία των πελατών της καλωδιακής τηλεόρασης. Η εμβληματική της πλατφόρμα streaming, η Paramount+, δεν έχει επίσης ακόμη επιτύχει κερδοφορία.

moneyreview.gr με πληροφορίες από cnbc

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News