Business & Finance Παρασκευή 5/07/2024, 22:45
BUSINESS & FINANCE

Λαγκάρντ: Το Ταμείο Ανάκαμψης αρχίζει να έχει αντίκτυπο στην οικονομία

Λαγκάρντ: Το Ταμείο Ανάκαμψης αρχίζει να έχει αντίκτυπο στην οικονομία

Το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ αποδεικνύεται σε ένα από τα success stories της ένωσης και αρχίζει να έχει αποτελέσματα στην οικονομία, ανέφερε η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. 

Σε συνέδριο στην πόλη Έξ-εν-Προβάνς της Νότιας Γαλλίας, η Λαγκάρντ είπε ότι το Ταμείο Ανάκαμψης έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς. 

«Σε αυτές τις επιτυχίες, μπορούμε να αναφέρουμε καινοτομίες στην απόφαση των Ευρωπαίων ηγετών να δρομολογήσουν από κοινού ένα μεγάλο ευρωπαϊκό δάνειο και να το διαθέσουν με ασύμμετρο τρόπο ανάλογα με τις ζημιές και τα προβλήματα που έχει υποστεί κάθε χώρα, με συλλογική θέληση να το ξεπληρώσει», είπε η Λαγκάρντ. «Είναι σε ισχύ τώρα και αρχίζει να έχει αντίκτυπο, τόσο στην οικονομική δραστηριότητα όσο και σε έναν ορισμένο αριθμό διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».

Τα σχόλια της Λαγκάρντ ενδεχομένως να είναι από τα τελευταία πριν ξεκινήσει μια περίοδος διακοπής δηλώσεων και σχολίων την επόμενη εβδομάδα πριν από την απόφαση της ΕΚΤ στις 18 Ιουλίου. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, είπε στο ετήσιο συνέδριο της ΕΚΤ στο πορτογαλικό θέρετρο Σίντρα ότι οι αξιωματούχοι χρειάζονται περισσότερα δεδομένα για να αισθάνονται σίγουροι ότι ο πληθωρισμός κινείται σταθερά στο σωστό δρόμο. 

Η Λαγκάρντ δεν αναφέρθηκε ούτε στις τρέχουσες οικονομικές προοπτικές ούτε στην κατάσταση όσον αφορά τις γαλλικές εκλογές.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News