Business & Finance Παρασκευή 5/07/2024, 22:30
BUSINESS & FINANCE

Μιλάνο: Το αεροδρόμιο Μαλπένσα θα μετονομαστεί σε Silvio Berlusconi

Μιλάνο: Το αεροδρόμιο Μαλπένσα θα μετονομαστεί σε Silvio Berlusconi

Το κύριο αεροδρόμιο του Μιλάνου θα μετονομαστεί σε αεροδρόμιο Silvio Berlusconi, παίρνοντας το όνομα του πρώην Ιταλού πρωθυπουργού και μεγαλοεπιχειρηματία, δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Μεταφορών Matteo Salvini.

Ο Berlusconi, ο οποίος πέθανε πέρυσι σε ηλικία 86 ετών, ηγήθηκε τεσσάρων κυβερνήσεων ως επικεφαλής του κεντροδεξιού κόμματός του Forza Italia και ήταν μία από τις πιο αντιφατικές φιγούρες της Ιταλίας στη σύγχρονη εποχή.

Μιλώντας σε συνέδριο στη νότια Ιταλία, ο Salvini δήλωσε ότι η αρχή πολιτικής αεροπορίας ενέκρινε αίτημα της περιφέρειας Λομβαρδίας γύρω από το Μιλάνο για τη μετονομασία του αεροδρομίου Μαλπένσα προς τιμήν του Berlusconi, ο οποίος καταγόταν από την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας.

“Δεδομένου ότι η τελική απόφαση ανήκει στον υπουργό Μεταφορών, πιστεύω πραγματικά ότι θα προχωρήσει”, δήλωσε ο Salvini, ηγέτης του δεξιού κόμματος Λέγκα και επί μακρόν σύμμαχος του Berlusconi.

 

 

Στη μνήμη του φίλου μου Silvio, ενός σπουδαίου επιχειρηματία, ενός σπουδαίου πολίτη του Μιλάνου και ενός σπουδαίου Ιταλού, έγραψε αργότερα ο Salvini στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X πάνω από μια φωτογραφία του Berlusconi και του αεροδρομίου Malpensa.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News