Business & Finance Παρασκευή 5/07/2024, 20:59
BUSINESS & FINANCE

Shell: Απομείωση έως και 2 δισ. δολ. για τα εργοστάσια σε Ρότερνταμ και Σιγκαπούρη

Shell: Απομείωση έως και 2 δισ. δολ. για τα εργοστάσια σε Ρότερνταμ και Σιγκαπούρη

Ο ενεργειακός γίγαντας Shell  ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι αναμένει να καταγράψει ένα πλήγμα απομείωσης μετά από φόρους ύψους έως και 2 δισ. δολαρίων που συνδέεται κυρίως με τα εργοστάσιά της στη Σιγκαπούρη και το Ρότερνταμ, ενώ δήλωσε επίσης ότι οι εμπορικές συναλλαγές στο βασικό της τμήμα φυσικού αερίου θα μειωθούν στο τρίμηνο.

Αυτό έρχεται μετά την ανακοίνωση της Shell την Τρίτη ότι θα αναστείλει προσωρινά την κατασκευή στις εγκαταστάσεις βιοκαυσίμων 820.000 μετρικών τόνων ετησίως στο Ρότερνταμ εν μέσω των τρεχουσών συνθηκών της αγοράς. Η απόφαση οδήγησε την πετρελαϊκή εταιρεία να προβλέψει ότι θα εγγράψει μη ταμειακή απομείωση μετά από φόρους μεταξύ 600 εκατ. και 1 δισ. δολαρίων για τον κόμβο του Ρότερνταμ όταν θα δημοσιεύσει τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου την 1η Αυγούστου, δήλωσε η Shell την Παρασκευή.

Η μεγάλη πετρελαϊκή εταιρεία προβλέπει επίσης μια δεύτερη μείωση αξίας ύψους 600 έως 800 εκατ. δολαρίων μετά τη συμφωνία για την εκποίηση του εργοστασίου διύλισης και χημικών της Σιγκαπούρης τον Μάιο.

Επιπλέον, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναμένει τώρα ότι οι επιδόσεις του δεύτερου τριμήνου της εμπορίας και της διαδικασίας βελτιστοποίησης στο βασικό τμήμα φυσικού αερίου θα είναι σύμφωνες με την ίδια περίοδο του περασμένου έτους, αλλά χαμηλότερες από το πρώτο τρίμηνο του 2024 λόγω εποχικότητας.

Υπάρχει κάτι για όλους σε αυτή την ανακοίνωση, ανέφεραν οι αναλυτές της RBC Capital Markets σε ενημερωτικό σημείωμα της Παρασκευής, σηματοδοτώντας ότι, μεταξύ των βασικών τομέων και δραστηριοτήτων, οι όγκοι υγροποιημένου φυσικού αερίου ήταν όπως αναμενόταν, ενώ η παραγωγή στον τομέα upstream ήταν ισχυρότερη από τις προηγούμενες κατευθυντήριες γραμμές και η εμπορία πετρελαίου εξέπληξε προς τα πάνω.

Στα αρνητικά, η RBC επισήμανε υψηλότερο εταιρικό κόστος και ένα ουδέτερο αποτέλεσμα από το τμήμα χημικών.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News