Business & Finance Παρασκευή 5/07/2024, 12:41
BUSINESS & FINANCE

Πιερρακάκης: Μείωση των αναπληρωτών του ΑΣΕΠ υπέρ μόνιμων προσλήψεων εκπαιδευτικών

Πιερρακάκης: Μείωση των αναπληρωτών του ΑΣΕΠ υπέρ μόνιμων προσλήψεων εκπαιδευτικών

Στις 10.000 μόνιμες και άμεσες προσλήψεις στην εκπαίδευση που ανακοινώθηκαν χθες, τις περισσότερες που έχουν γίνει, μίλησε ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Οι διορισμοί αφορούν όλες τις βαθμίδες – νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια λύκεια – και οι εκπαιδευτικοί θα βρεθούν στις θέσεις τους πριν τον Σεπτέμβριο. Έμφαση ωστόσο έχει δοθεί στην ειδική αγωγή και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση. 

«Κάναμε, σε συνεργασία με τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, την άσκηση να δούμε τα χρήματα που δίνουμε κάθε χρόνο από τον προϋπολογισμό για την κάλυψη των αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε πόσες προσλήψεις μόνιμων αντιστοιχούν, έχοντας αναγνωρίσει ήδη την ανάγκη να μειωθεί ο αριθμός των αναπληρωτών υπέρ των μόνιμων, σημείωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός. 

Πρόσθεσε πως «λενα κομμάτι – περίπου 4.500 – είναι από τον τακτικό προγραμματισμό προσλήψεων του υπουργείου Παιδείας. Οι υπόλοιποι προέρχονται από τους πίνακες του ΑΣΕΠ από τους 40.000 αναπληρωτές καθηγητές, οι οποίοι θα καλύψουν μόνιμες, οργανικές ανάγκες». 

Οπως είπε ο κ. Πιερρακάκης, εκτός των άλλων, οι προσλήψεις θα καλύψουν τα κενά των συνταξιοδοτήσεων ενώ θα αξιοποιηθούν οι πόροι που δίνονται στους αναπληρωτές για να γίνουν μόνιμες προσλήψεις. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News