Business & Finance Δευτέρα 1/07/2024, 15:50
BUSINESS & FINANCE

Σε ισχύ η συμφωνία ΕΕ-Ιαπωνίας για τις ροές δεδομένων

Σε ισχύ η συμφωνία ΕΕ-Ιαπωνίας για τις ροές δεδομένων

Σε ισχύ τέθηκε σήμερα Δευτέρα, η συμφωνία – ορόσημο για τις διασυνοριακές ροές δεδομένων μεταξύ της ΕΕ και της Ιαπωνίας, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την προώθηση της ψηφιοποίησης της ευρωπαϊκής και της ιαπωνικής κοινωνίας και οικονομίας.

Η συμφωνία θα διευκολύνει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και στις δύο πλευρές, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα κατά του ψηφιακού προστατευτισμού, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η συμπερίληψή της στη συμφωνία οικονομικής εταιρικής σχέσης (ΣΟΕΣ) ΕΕ-Ιαπωνίας θα προσφέρει πραγματικά οφέλη στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους περισσότερους κλάδους, όπως οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, οι μεταφορές, τα μηχανήματα και το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Οι επιχειρήσεις μπορούν πλέον να χειρίζονται αποδοτικότερα τα δεδομένα, χωρίς επαχθείς διοικητικές απαιτήσεις ή απαιτήσεις αποθήκευσης, σε ένα προβλέψιμο νομικό περιβάλλον. 

Η έναρξη ισχύος των συμφωνιών προάγει επίσης την έννοια της «ελεύθερης ροής δεδομένων με εμπιστοσύνη», η οποία αποτελεί μια βασισμένη στις κοινές αξίες κατευθυντήρια αρχή της διεθνούς συνεργασίας για τις ροές δεδομένων, προωθώντας την κοινή ευημερία, όπως τονίζεται.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News