Business & Finance Σάββατο 29/06/2024, 12:24
BUSINESS & FINANCE

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Η ελληνογερμανική συνεργασία παραμένει ισχυρή και εξελίσσεται

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Η ελληνογερμανική συνεργασία παραμένει ισχυρή και εξελίσσεται

Στις προοπτικές για περαιτέρω ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων και την προώθηση νέων επενδυτικών ευκαιριών, στη σταθερή συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, εστίασε η συνάντηση που είχαν η υφυπουργός Ανάπτυξης Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου με τον Γενικό Διευθυντή του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Δρ. Αθανάσιο Κελέμη.

Η κα Μάνη συνεχάρη το Επιμελητήριο που φέτος γιορτάζει την 100ή επέτειο από την ίδρυσή του. Στα εκατό αυτά χρόνια, έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, προάγοντας την οικονομική συνεργασία και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

Επιπλέον, αμφότεροι υπογράμμισαν τη σημασία της παρουσίας της Γερμανίας ως τιμώμενη χώρα στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), τονίζοντας ότι αυτή η τιμή αποτελεί απόδειξη των ισχυρών δεσμών και της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο.

Η Υφυπουργός Ανάπτυξης δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι οι ελληνογερμανικές οικονομικές σχέσεις διατηρούν τη δυναμική τους, με έντονο το αποτύπωμα του γερμανικού επιχειρείν στην ελληνική οικονομία και με το ελληνικό brand να κερδίζει συνεχώς πόντους στη γερμανική αγορά. 

Αλλαγή σκυτάλης στο Επιμελητήριο

Εντωμεταξύ, την αποχώρησή του, λόγω συνταξιοδότησης στο τέλος του έτους, από τη θέση του Γενικού Διευθυντή και μέλους Δ.Σ. του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, ανακοίνωσε ο Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, απευθυνόμενος, χθες Παρασκευή, στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του φορέα.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, έχοντας ολοκληρώσει μια επιτυχημένη εικοσαετή συνεργασία με το Επιμελητήριο, καθώς και μια μακρόχρονη καριέρα με σημαντικές θέσεις ευθύνης στην Ελλάδα και τη Γερμανία, αποφάσισε να ολοκληρώσει τον επαγγελματικό του κύκλο στον φορέα.

Τον Δρα. Αθανάσιο Κελέμη θα διαδεχθεί στη θέση του Γενικού Διευθυντή και μέλους ΔΣ του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου ο Dr. Ilja Nothnagel, Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου, του Γερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου στο Βερολίνο.

Ο Dr. Ilja Nothnagel θα αναλάβει τα νέου καθήκοντα από την 1η Ιανουαρίου 2025.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News