Business & Finance Παρασκευή 28/06/2024, 14:37
BUSINESS & FINANCE

Toyota: Στην κινεζική αγορά το 2025 ηλεκτρικό όχημα αυτόνομης οδήγησης

Toyota: Στην κινεζική αγορά το 2025 ηλεκτρικό όχημα αυτόνομης οδήγησης

Η Toyota σχεδιάζει να λανσάρει το πρώτο μοντέλο ηλεκτρικού αυτοκινήτου, το οποίο θα είναι εξοπλισμένο με ένα προηγμένο σύστημα αυτόνομης οδήγησης παρόμοιο με το Full Self-Driving της Tesla, για την κινεζική αγορά το επόμενο έτος, δήλωσε μία από τις κινεζικές κοινοπραξίες της.

Η κοινοπραξία με τον κρατικό όμιλο Guangzhou Automobile Group (GAC) στοχεύει στην αποκατάσταση του μεριδίου αγοράς της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κίνα, καλύπτοντας την απόσταση από τους κινέζους αντιπάλους σε τεχνολογίες υβριδικών, μπαταριών και έξυπνων οχημάτων.

Μάλιστα η κοινοπραξία ανακοίνωσε μια σειρά από στόχους καινοτομίας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Guangzhou σήμερα Παρασκευή.

Η GAC Toyota δήλωσε ότι θα λανσάρει το Bozhi 3X SUV το επόμενο έτος ως το πρώτο μοντέλο που θα είναι εξοπλισμένο με το σύστημα που θα επιτρέπει προηγμένη οδηγική βοήθεια για στάθμευση και πλοήγηση σε αυτοκινητόδρομους και αστική κυκλοφορία. Αυτό θα εξασφάλιζε την ηγετική της θέση στην τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης μεταξύ όλων των ξένων εμπορικών σημάτων στην Κίνα, σύμφωνα με την κοινοπραξία.

Η GAC Toyota επεξεργάζεται το σύστημα με τη Momenta Global, μια νεοφυή εταιρεία που αναπτύσσει λογισμικό αυτόνομης οδήγησης για αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Mercedes-Benz.

Συνεργάζεται επίσης με την Huawei για να χρησιμοποιήσει το λογισμικό λειτουργίας εντός του οχήματος, ξεκινώντας από ένα ηλεκτρικό σεντάν που θα κυκλοφορήσει το 2025 για την Κίνα.

Η αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε επίσης ότι θα διαθέσει μια μπαταρία λιθίου με φωσφορικό σίδηρο κατά τη διάρκεια του 2026 και του 2027, η οποία θα μπορούσε να μειώσει το κόστος παραγωγής του EV bZ4X κατά 40%.

Η Toyota κατέλαβε την πέμπτη θέση μεταξύ όλων των εμπορικών σημάτων με βάση τις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα τους πρώτους τέσσερις μήνες του τρέχοντος έτους, όταν η ιαπωνική μάρκα σημείωσε πτώση 22% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2023, σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων της Κίνας.

moneyreview.gr με πληροφορίες από το Reuters

Διαβάστε επίσης:

Ιαπωνία: Έφοδος του υπ. Μεταφορών στην Toyota για το σκάνδαλο των δοκιμών ασφαλείας

Γιατί οι δασμοί στα κινεζικά EVs μπορεί να μην έχουν το αναμενόμενο αποτέλεσμα

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News