Business & Finance Τετάρτη 26/06/2024, 13:30
BUSINESS & FINANCE

Reuters: Η Bosch εξετάζει προσφορά για την κατασκευάστρια ηλεκτρικών συσκευών Whirlpool

Reuters: Η Bosch εξετάζει προσφορά για την κατασκευάστρια ηλεκτρικών συσκευών Whirlpool

Ο γερμανικός μηχανολογικός όμιλος Bosch εξετάζει προσφορά για την αμερικανική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών συσκευών Whirlpool, σύμφωνα τρεις πηγές που επικαλείται το Reuters, μια κίνηση που θα ενίσχυε τη θέση του στην αγορά λευκών συσκευών.

Η Bosch έχει συζητήσει με πιθανούς συμβούλους σχετικά με το ενδεχόμενο υποβολής προσφοράς για την Whirlpool, η οποία έχει κεφαλαιοποίηση περίπου 4,8 δισ. δολάρια, δήλωσε μία από τις πηγές, ζητώντας ανωνυμία καθώς οι συζητήσεις είναι εμπιστευτικές.

Εκπρόσωπος της Bosch δήλωσε ότι η εταιρεία δεν σχολιάζει «φήμες της αγοράς» ενώ από εκπρόσωποι της Whirlpool δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για σχόλια.

Η εξαγορά ενός από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές λευκών ειδών στον κόσμο θα ενίσχυε σημαντικά την επιχείρηση οικιακών συσκευών της Bosch σε μια εποχή που ο ανταγωνισμός με τους ασιατικούς αντιπάλους αυξάνεται.

Η Whirlpool πραγματοποιεί μια μεγάλη αναδιάθρωση τα τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο της οποίας μετέφερε την ευρωπαϊκή μονάδα της σε μια νέα εταιρεία που ελέγχεται από την τουρκική ανταγωνιστική Arcelik και αποχώρησε από τη Μ. Ανατολή και την Αφρική.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News