Business & Finance Τρίτη 25/06/2024, 21:00
ΑΓΟΡΕΣ

Στηβ Έιζμαν: Η Nvidia ήρθε για να μείνει

Στηβ Έιζμαν: Η Nvidia ήρθε για να μείνει

Το sell off των 430 δισ.δολαρίων των τριών προηγούμενων ημερών στη μετοχή της Nvidia δεν είναι κάτι περισσότερο από μία μικρή, αναμενόμενη διόρθωση, σύμφωνα με τον Στηβ Έιζμαν της Neuberger Berman Group. 

O διαχειριστής χαρτοφυλακίου, γνωστός για τα αρνητικά του στοιχήματα στην αγορά ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων λίγο πριν από την χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, διαθέτει αρκετές από τις μετοχές του κατασκευαστή τσιπ και θεωρεί ότι πρόκειται για ένα μακροπρόθεσμο στοίχημα που θα παίξει για τα επόμενα χρόνια, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. 

Η μετοχή της εταιρείας ενισχύθηκε περισσότερο από 5% σήμερα, μετά από την τριήμερη πτώση της τάξης άνω του 10% για πρώτη φορά από τον Απρίλιο. 

«Εάν κάποιος κοιτάξει το διάγραμμα της Nvidia, μετά βίας θα διαπιστώσει διόρθωση. Δεν σημαίνει κάτι η πτώση αυτή», ανέφερε ο Έιζμαν. 

Η εταιρεία έχει ενισχυθεί περίπου 43% από τις 22 Μαίου όταν ανακοίνωσε τα τριμηνιαία αποτελέσματα και έκανε σπλιτ της μετοχής του έως τις 18 Ιουνίου, όταν ξεπέρασε τη Microsoft και έγινε η πιο πολύτιμη εισηγμένη εταιρεία του πλανήτη, τίτλο που εν συνεχεία έχασε. 

Η Nvidia εξακολουθεί να ενισχύεται περίπου 140% από τις αρχές του έτους έως σήμερα και παρότι κάποιοι σκεπτικιστές θεωρούν ότι η μετοχή της ενισχύεται υπερβολικά γρήγορα, ο Έιζμαν επισημαίνει ότι η τιμή της είναι το τελευταίο πράγμα που θα πρέπει κάποιος να φοβάται. 

«Ένα πράγμα που έμαθα ως διαχειριστής αντισταθμιστικού ταμείου είναι ότι σορτάρεις μία μετοχή μόνο όταν η αξία της είναι πλέον ανύπαρκτη», αναφέρει, προσθέτοντας ότι οι επενδυτές αγοράζουν μία μετοχή ακόμη και εάν την θεωρούν ακριβή επειδή θα εξακολουθήσει να αποτελεί στόχο αγοράς. «Εφόσον αυτό το σενάριο συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, και η Nvidia είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα, δεν πιστεύω ότι η πρόσφατη πτώση λέει κάτι σημαντικό για την αποτίμηση της εταιρείας», διευκρίνισε. 

Το μήνυμα ότι η Nvidia θα συνεχίσει να ωφελείται από τη μεγάλη ζήτηση για τεχνητή νοημοσύνη έστειλε και η επικεφαλής επενδύσεων της Nuveen Asset Management LLC. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News