Business & Finance Τρίτη 25/06/2024, 12:40
BUSINESS & FINANCE

Mitsui: Επενδύει σε εργοστάσιο καθαρής αμμωνίας στα ΗΑΕ – Βγαίνει στην παραγωγή το 2027

Mitsui: Επενδύει σε εργοστάσιο καθαρής αμμωνίας στα ΗΑΕ – Βγαίνει στην παραγωγή το 2027

Η Mitsui & Co ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την κατασκευή εργοστασίου αμμωνίας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) με εταίρους, μεταξύ των οποίων και μια μονάδα της Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC). Οι εταίροι της Mitsui είναι η TA’ZIZ, η οποία ανήκει στην ADNOC, η Fertiglobe και η GS Energy της Νότιας Κορέας.

Η κίνηση αυτή έρχεται καθώς ο ιαπωνικός εμπορικός οίκος εντείνει τις προσπάθειές του για τη δημιουργία παγκόσμιων αλυσίδων εφοδιασμού με πιο πράσινα καύσιμα, όπως το υδρογόνο και η αμμωνία, προκειμένου να προωθήσει την ενεργειακή μετάβαση και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η Mitsui υπέγραψε επίσης συμφωνία δανείου με την Ιαπωνική Τράπεζα Διεθνούς Συνεργασίας (JBIC) για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης του έργου, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Το εργοστάσιο, που βρίσκεται στο Al Ruwais στα ΗΑΕ, έχει ως στόχο να αρχίσει να παράγει 1 εκατ. τόνους αμμωνίας ετησίως από το 2027, με χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) σε σύγκριση με τη συμβατική αμμωνία.

Στο εργοστάσιο θα εγκατασταθούν πρόσθετες εγκαταστάσεις για τη δέσμευση και την αποθήκευση του CO2 που εκπέμπεται κατά τη διαδικασία παραγωγής, με σχέδια να ξεκινήσει η παραγωγή καθαρής αμμωνίας από το 2030, δήλωσε η Mitsui.

Η Mitsui θα παραλάβει ορισμένη ποσότητα της καθαρής αμμωνίας που παράγεται στο εργοστάσιο για τον εφοδιασμό της Ιαπωνίας και άλλων ασιατικών αγορών, παρέχοντάς την για χρήση, μεταξύ άλλων, ως καύσιμο, χημική ουσία και πρώτη ύλη λιπασμάτων.

Σημειώνεται ότι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Mitsui και η ADNOC αναπτύσσουν και διαχειρίζονται από κοινού μια μονάδα υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από τη δεκαετία του 1970.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης:

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News