Business & Finance Τρίτη 25/06/2024, 09:30
BUSINESS & FINANCE

Η Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο των εξελίξεων στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Η Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο των εξελίξεων στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Στο επίκεντρο των τεχνολογικών εξελίξεων αναφορικά με την Τεχνητή Νοημοσύνη, θα βρεθεί για δύο ημέρες, στις 26 και 27 Ιουνίου, η Θεσσαλονίκη. Περισσότεροι από 100 ειδικοί στην AI θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη για το “4th Community Workshop 2024 & AIDA Symposium”, που συνδιοργανώνεται από το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (συντονιστή του ερευνητικού έργου AI4Media) στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης.

Πενήντα ομιλητές σε είκοσι συνεδρίες θα παρουσιάσουν τις δραστηριότητες του οικοσυστήματος που δημιουργήθηκε γύρω από τα Δίκτυα Αριστείας (NoEs) στην Τεχνητή Νοημοσύνη, τα Δεδομένα, τη Ρομποτική (ADR) και την Εκπαίδευση. Χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αυτά τα εννέα δίκτυα αποτελούν βασικό στοιχείο της στρατηγικής “AI-made-in-Europe” από το 2020. Αποτελούμενα από κορυφαίους ερευνητές της Ευρώπης, τα NoEs επικεντρώνονται στην ανάπτυξη αξιόπιστης Τεχνητής Νοημοσύνης που είναι ανθρωποκεντρική, ασφαλής και προσφέρει οφέλη για όλους.

Αυτά τα δίκτυα γεφυρώνουν το χάσμα μεταξύ έρευνας και βιομηχανίας και περιλαμβάνουν τα AI4Media, ELISE, HumanE-AI-Net και TAILOR, τα οποία θα διαρκέσουν έως τον Αύγουστο του 2024, ενώ τα ELSA, euROBIN, dAIEDGE, ENFIELD και ELIAS θα συνεχίσουν για άλλα δύο έως τρία χρόνια.

Στο workshop θα παρουσιαστούν αποτελέσματα και σύγχρονες εξελίξεις που αφορούν ανάμεσα σε άλλες περιοχές και την παραγωγική Τεχνητή Νοημοσύνη (Generative AI) και θα συζητηθούν ευκαιρίες και προκλήσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης, η σχέση Εκπαίδευσης και Τεχνητή Νοημοσύνη)  και η πορεία για μελλοντικές εξελίξεις και συνεργασία σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ελληνικοί δρόμοι και εργοστάσια με AI

«Σε 10 χρόνια η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι 10.000 φορές πιο έξυπνη από τον άνθρωπο»

AI: Πόσο επικίνδυνη είναι η κυριαρχία των Big Tech;

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News