Business & Finance Παρασκευή 21/06/2024, 20:15
BUSINESS & FINANCE

Περού: Η κεντρική τράπεζα ανεβάζει την πρόβλεψη για την ετήσια οικονομική ανάπτυξη στο 3,1%

Περού: Η κεντρική τράπεζα ανεβάζει την πρόβλεψη για την ετήσια οικονομική ανάπτυξη στο 3,1%

Η κεντρική τράπεζα του Περού αύξησε ελαφρώς την Παρασκευή την πρόβλεψή της για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας φέτος στο 3,1%, έναντι 3,0% προηγουμένως.

Ο επικεφαλής της νομισματικής αρχής, Julio Velarde, δήλωσε σε παρουσίαση που συνόδευε τη νέα εκτίμηση ότι η μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη θα οφείλεται στην επέκταση του πρωτογενούς τομέα, ιδίως στην αλιεία.

Η θετική ανάπτυξη που καταγράφηκε φέτος θα αντιστρέψει μια μικρή ύφεση στο Περού που παρατηρήθηκε πέρυσι λόγω των επιπτώσεων του καιρικού φαινομένου Ελ Νίνιο και των παρατεταμένων κοινωνικών αναταραχών.

Η κεντρική τράπεζα αύξησε την εκτίμησή της για τις δημόσιες επενδύσεις φέτος, προβλέποντας πλέον ετήσια αύξηση 12% σε σύγκριση με την προηγούμενη εκτίμηση του 4%.

Παράλληλα, διατήρησε τις προηγούμενες εκτιμήσεις για τις ιδιωτικές επενδύσεις φέτος στο 2,3% και τον πληθωρισμό στο 2,2%.

Διατήρησε επίσης την εκτίμησή της για την αύξηση του ΑΕΠ το 2025 στο 3,0%, ενώ προβλέπει δημοσιονομικό έλλειμμα στο 2,8% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) φέτος και στο 1,6% του ΑΕΠ το επόμενο έτος.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News