Business & Finance Παρασκευή 21/06/2024, 12:22
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Τι ισχύει με την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας – Εγκύκλιος με Ερωτήσεις και Απαντήσεις

Τι ισχύει με την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας – Εγκύκλιος με Ερωτήσεις και Απαντήσεις

Συνεχίζεται η εφαρμογή του μέτρου της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας με βάση τον κυβερνητικό προγραμματισμό και με εγκύκλιο που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Εργασιακών Σχέσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στον κλάδο της Βιομηχανίας και του Λιανεμπορίου εντάχθηκαν στο μέτρο της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας από την 1η Ιανουαρίου 2024 ενώ από την 1η Ιουλίου του 2024 το μέτρο τίθεται σε πλήρη εφαρμογή για τους συγκεκριμένους κλάδους. Σταδιακά, η εφαρμογή του μέτρου επεκτείνεται στο σύνολο των επιχειρήσεων της χώρας.
 
Στην ενημερωτική εγκύκλιο παρέχονται απαντήσεις σε διάφορα ερωτήματα σε σχέση με την εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας. Το μέτρο εφαρμόζεται ήδη με επιτυχία στους εργαζόμενους που απασχολούνται σε τράπεζες, σε μεγάλα σούπερ-μάρκετ, σε ασφαλιστικές εταιρείες, εταιρείες security και ΔΕΚΟ. 

Η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στοχεύει στην πλήρη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ενώ στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ θα είναι δυνατή η καταχώρηση τυχόν τροποποιήσεων ωραρίου και υπερωριών.

Μπορείτε να δείτε διευκρινιστικές ερωτήσεις και απαντήσεις για τη χρήση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας πατώντας εδώ.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Εξαήμερη εργασία: Από την 1η Ιουλίου ξεκινάει η εφαρμογή της

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News