Business & Finance Τρίτη 18/06/2024, 19:24
BUSINESS & FINANCE

Novo Nordisk: Και τρίτη πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της στη Δανία

Novo Nordisk: Και τρίτη πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της στη Δανία

Η εταιρεία Novo Nordisk A/S ανέφερε και τρίτη πυρκαγιά μέσα σε λίγο περισσότερο από ένα μήνα στις εγκαταστάσεις της στη Δανία, αυτή τη φορά σε ένα κτίριο γραφείων που είχε νοικιάσει κοντά στην έδρα της. 

Η πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης στην οροφή ενός κτιρίου στο Bagsvaerd, όχι όμως στα κεντρικά γραφεία της, ανέφερε η φαρμακοβιομηχανία σε ανακοίνωση που έστειλε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Η πυρκαγιά είναι υπό έλεγχο, με την αστυνομία και την πυροσβεστική υπηρεσία να βρίσκονται στο σημείο, ανέφερε η Novo. 

Το περιστατικό έρχεται λιγότερο από τέσσερις εβδομάδες αφότου η φαρμακοβιομηχανία έχασε ένα κτίριο γραφείων στο συγκρότημα των κεντρικών της γραφείων στο Bagsvaerd, κοντά στην Κοπεγχάγη, από μεγάλη πυρκαγιά. Λιγότερο από μια εβδομάδα πριν από αυτό, ξέσπασε πυρκαγιά στην οροφή ενός υπό κατασκευή κτιρίου στο εργοστασιακό συγκρότημα της Novo στο Kalundborg, περίπου μιάμιση ώρα δυτικά της πρωτεύουσας της Δανίας. 

Δεν υπάρχουν ενδείξεις για εγκληματική δράση σε σχέση με την πυρκαγιά της Τρίτης ή τις προηγούμενες πυρκαγιές, ούτε υπάρχει ένδειξη για σύνδεση μεταξύ τους, δήλωσε εκπρόσωπος της Novo μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η πυρκαγιά δεν επεκτάθηκε σε κανένα από τα γύρω κτίρια, δήλωσε η Novo. 

Η έξαρση των πυρκαγιών έρχεται καθώς η δανική φαρμακοβιομηχανία σπεύδει να αυξήσει την παραγωγή των blockbuster φαρμάκων παχυσαρκίας και διαβήτη Wegovy και Ozempic. Η Novo σταμάτησε τις επισκευές οροφής σε όλες τις εγκαταστάσεις της τον περασμένο μήνα, καθώς διερευνούσε την πυρκαγιά στο Kalundborg, έναν κρίσιμο κόμβο παραγωγής για τα φάρμακα.  

Η τοπική υπηρεσία έκτακτης ανάγκης έστειλε «μεγάλη δύναμη πυροσβεστικών οχημάτων, παροχή νερού, σκάλες, υποστήριξη διάσωσης και διαχείρισης» για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, σύμφωνα με ανάρτηση στο Χ. Πρόσθετα οχήματα κλήθηκαν για να περιορίσουν τις ζημιές στο κτίριο, ανέφερε η υπηρεσία έκτακτης ανάγκης, ενώ οι δυνατοί κρότοι που αναφέρθηκαν από το σημείο προκλήθηκαν πιθανώς από φιάλες αερίου που εξερράγησαν.

Πέντε πυροσβεστικά οχήματα και 35 πυροσβέστες από τρεις πυροσβεστικούς σταθμούς βρίσκονταν στο σημείο, σύμφωνα με το TV2, το οποίο επικαλέστηκε την υπηρεσία έκτακτης ανάγκης. 

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News