Business & Finance Σάββατο 15/06/2024, 18:26
BUSINESS & FINANCE

ΗΑΕ: Το Άμπου Ντάμπι δημιουργεί εταιρεία για την ανάπτυξη της γεωργίας – Στόχος να προσθέσει 25 δισ. δολ. στο ΑΕΠ

ΗΑΕ: Το Άμπου Ντάμπι δημιουργεί εταιρεία για την ανάπτυξη της γεωργίας – Στόχος να προσθέσει 25 δισ. δολ. στο ΑΕΠ

Το Άμπου Ντάμπι επιδιώκει να προσθέσει επιπλέον 25 δισεκατομμύρια δολάρια στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν του έως το 2045 μέσω μιας νεοϊδρυθείσας μονάδας που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη της γεωργίας και την ασφάλεια του νερού. 

Το Agrifood Growth and Water Abundance Cluster ή AGWA προορίζεται επίσης να προσελκύσει επενδύσεις ύψους 128 δισεκατομμυρίων ντιρχάμ (34,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων) κατά την ίδια περίοδο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Οικονομικής Ανάπτυξης του εμιράτου το Σάββατο. 

Η μονάδα θα δημιουργήσει πάνω από 60.000 θέσεις εργασίας στην πόλη και θα οδηγήσει σε εξαγωγές άνω των 50 δισεκατομμυρίων ντιρχάμ μέσω της χρήσης προηγμένων τεχνολογιών και της εστίασης σε τομείς όπως τα συστατικά τροφίμων και η επεξεργασία νερού.

«Οι προσπάθειες αυτές είναι αναπόσπαστο μέρος της στρατηγικής μας για τη διαφοροποίηση της οικονομίας του Άμπου Ντάμπι και τη διασφάλιση της ανθεκτικότητας και της βιωσιμότητας», σύμφωνα με την ανακοίνωση. 

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μέρος των οποίων είναι το Άμπου Ντάμπι, είναι αναμφισβήτητα το πιο διαφοροποιημένο οικονομικά μεταξύ των πλούσιων σε πετρέλαιο γειτόνων του Κόλπου. 

Ο χρηματοπιστωτικός τομέας του Άμπου Ντάμπι αναπτύχθηκε σημαντικά πέρυσι, με αρκετές μεγάλες εταιρείες να ανοίγουν γραφεία στην πόλη ή να μετακινούν εκεί ανώτερα στελέχη. Μεταξύ αυτών ήταν η Goldman Sachs Group Inc., η Brevan Howard Asset Management και το οικογενειακό γραφείο του Ray Dalio.

Η έναρξη λειτουργίας της AGWA «αποτελεί μέρος της πολυπολικής στρατηγικής μας για την εξασφάλιση της οικονομίας για το μέλλον, την ενίσχυση της βιωσιμότητας», δήλωσε ο Ahmed Jasim Al Zaabi, πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικής Ανάπτυξης. «Αναπτύσσουμε τα κατάλληλα πλαίσια και οικοδομούμε συνέργειες για να μπορέσουν οι επενδυτές να επωφεληθούν από τις ευκαιρίες που προσφέρει η AGWA». 

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News