Business & Finance Παρασκευή 14/06/2024, 21:46
BUSINESS & FINANCE

Ο Ρονάλντο αγοράζει μερίδιο στην εταιρεία παραγωγής πορσελάνινων ειδών Vista Alegre

Ο Ρονάλντο αγοράζει μερίδιο στην εταιρεία παραγωγής πορσελάνινων ειδών Vista Alegre

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο συμφώνησε να αγοράσει μερίδιο 10% στην πορτογαλική εταιρεία κατασκευής πορσελάνης Vista Alegre Atlantis SGPS από την Grupo Visabeira, καθώς ο αστέρας του ποδοσφαίρου συνεχίζει να επενδύει μέρος της περιουσίας του σε μια σειρά από επιχειρήσεις. 

Ο Ρονάλντο σκοπεύει να αγοράσει το 30% της ισπανικής Vista Alegre τις επόμενες ημέρες μέσω της εταιρείας του CR7 SA, ανέφερε η Vista Alegre σε ενημέρωση των ρυθμιστικών αρχών της χώρας αργά την Παρασκευή. Τα δύο μέρη συμφώνησαν επίσης να δημιουργήσουν μια κοινοπραξία 50-50 στη Μέση Ανατολή και την Ασία για την προώθηση της μάρκας Vista Alegre και της Bordallo Pinheiro -που πήρε το όνομά της από έναν Πορτογάλο καλλιτέχνη του 19ου αιώνα, γνωστό για τα σχέδια κεραμικών του.

«Αυτή η συνεργασία μεταξύ των δύο θα επιταχύνει τη διαδικασία παγκόσμιας επέκτασης του εμπορικού σήματος σε διάφορες διεθνείς αγορές, τόσο στο λιανικό εμπόριο όσο και στην premium φιλοξενία», δήλωσε η Vista Alegre.

Ο πέντε φορές νικητής της Χρυσής Μπάλας εντάχθηκε στην ποδοσφαιρική ομάδα Al Nassr της Σαουδικής Αραβίας το 2022 έναντι ετήσιου μισθού περίπου 200 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο 39χρονος έχει επενδύσει σε μια σειρά από επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια, καθώς προετοιμάζεται για τη ζωή μετά την αθλητική καριέρα του.

Το 2015, ο Ρονάλντο και η πορτογαλική ξενοδοχειακή εταιρεία Grupo Pestana SGPS SA ανακοίνωσαν ότι σχεδιάζουν να επενδύσουν 75 εκατομμύρια ευρώ σε τέσσερα boutique ξενοδοχεία με συνολικά 400 δωμάτια στην Πορτογαλία, την Ισπανία και τις ΗΠΑ. Εκείνη την εποχή, ο ποδοσφαιριστής δήλωσε ότι αυτή ήταν η μεγαλύτερη επένδυση που έκανε ποτέ, καθώς προετοιμαζόταν για τη ζωή μετά το ποδόσφαιρο.

Η Vista Alegre, η οποία παράγει και πωλεί πορσελάνες, κεραμικά αντικείμενα και κρυστάλλινα γυάλινα σκεύη, δεν αποκάλυψε την αξία της επένδυσης του Ρονάλντο. 

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News