Business & Finance Παρασκευή 14/06/2024, 15:58
BUSINESS & FINANCE

UBS: Έρχονται υποαποδόσεις για τη Wall Street – Οι 5 λόγοι

UBS: Έρχονται υποαποδόσεις για τη Wall Street – Οι 5 λόγοι

Η Wall Street θα υποαποδόσει το επόμενο διάστημα, εκτιμά η UBS, παρότι από το 2010 και μετά, οι υποαποδόσεις των αμερικανικών μετοχών έχουν υπάρξει πρόσκαιρες (5-9 μήνες) και ήπιες (5-9%). Αντίθετα, κατά την περίοδο 2000 με 2010, τα διαστήματα κατά τα οποία η Wall Street εμφάνιζε υποαποδόσεις έναντι της Ευρώπης ήταν  μεγαλύτερα και τα ποσοστά κυμαίνονταν στο 12-19%.

Σύμφωνα με την UBS, οι λόγοι για τους οποίους η Wall Street θα μπορούσε να υποαποδώσει σήμερα είναι:

1)      Το στάδιο του παγκόσμιου οικονομικού κύκλου: Ιστορικά, όταν οι παγκόσμιοι δείκτες PMI ενισχύονται πάνω από 2 μονάδες σε έξι μήνες, τότε οι ΗΠΑ υποαποδίδουν. Τώρα βρισκόμαστε σχεδόν σε αυτό το επίπεδο, σημειώνουν οι αναλυτές.

2)      Το χάσμα της ανάπτυξης κλείνει. Οι ΗΠΑ υπεραπέδωσαν καθώς η αμερικανική ανάπτυξη αναβαθμιζόταν απότομα, ειδικά σε σχέση με την Ευρώπη. Το χάσμα αυτό τώρα μειώνεται απότομα, καθώς οι πλεονάζουσες αποταμιεύσεις στις ΗΠΑ έχουν σε μεγάλο βαθμό εξαντληθεί, ενώ η αμερικανική μετανάστευση πιθανότατα κορυφώνει.

3)      Οι ΗΠΑ δανείζονται από το μέλλον. Η αμερικανική δημοσιονομική πολιτική έχει χαλαρώσει κατά 13 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ περισσότερο από ό,τι στην Ευρώπη. Συνεπώς, η UBS εντοπίζει ρίσκο στα spreads των αμερικανικών ομολόγων ή ρίσκο για την ανάπτυξη (καθώς οι ΗΠΑ θα προχωρούν σε δημοσιονομική σύσφιγξη).

4)      Τα εταιρικά αποτελέσματα είναι πιο ευάλωτα μεσοπρόθεσμα. Το 69% της βελτίωσης του περιθωρίου κέρδους των αμερικανικών επιχειρήσεων είναι αποτέλεσμα των χαμηλότερων επιτοκίων και φόρων.

5)      Άλλες ανησυχίες όπως οι αμερικανικές αποτιμήσεις που εμφανίζουν premium 25%, οι επαναγορές μετοχών που μειώνονται στις ΗΠΑ και το ρίσκο από τις προεδρικές εκλογές.

Διαβάστε επίσης:

BNP Paribas για ελληνικές τράπεζες: Θετικές τάσεις, δομικές αδυναμίες

Scope: Η άνοδος της ακροδεξιάς και το επενδυτικό κενό των 500 δισ. ευρώ στην Ευρώπη

Capital Economics: Μπορεί μια άλλη χώρα να ξεπεράσει τις ΗΠΑ;

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News