Business & Finance Πέμπτη 13/06/2024, 22:15
BUSINESS & FINANCE

ΗΠΑ: Στο ρεκόρ των 4,11 τρισ. δολαρίων η ρευστότητα των επιχειρήσεων στο α΄ τρίμηνο

ΗΠΑ: Στο ρεκόρ των 4,11 τρισ. δολαρίων η ρευστότητα των επιχειρήσεων στο α΄ τρίμηνο

Οι αμερικανικές επιχειρήσεις αύξησαν τα αποθέματά τους σε ρευστό στο πρώτο τρίμηνο, φθάνοντας το επίπεδο ρεκόρ των 4,11 τρισ. δολαρίων, καθώς η ανθεκτική οικονομία και τα σχετικά υψηλά επιτόκια αύξησαν τα κέρδη τους. 

Η ρευστότητά τους αυξήθηκε κατά 12,6% από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ αυξήθηκε κατά 1,28 τρισ.δολάρια από τα προ της πανδημίας επίπεδα, σύμφωνα με ανάλυση της Φέντεραλ Ριζέρβ. 

Οι θέσεις τους σε ρευστό αυξάνονται με αμείωτο ρυθμό την αρχή της πανδημίας, με τη συνεχιζόμενη ισχύ της οικονομίας να επιτρέπει στις επιχειρήσεις να βάλουν στην άκρη κεφάλαια και να αντλήσουν κέρδη από βραχυπρόθεσμες επενδύσεις. Με τη Fed να αναμένεται να αρχίσει να χαλαρώνει τη νομισματική πολιτική της προς το τέλος του χρόνου, οι επενδύσεις σε ρευστό παραμένουν ελκυστικές και μπορούν να θωρακίσουν τις επιχειρήσεις από μελλοντική αναστάτωση ή δυσπραγία.

A Ton of Cash

Cash holdings by US companies rose 12.6% in the first quarter compared to the prior-year period

Source: Carfang Group/Federal Reserve

Οι επιχειρήσεις έχουν αρχίσει να τοποθετούν τους τελευταίους μήνες κεφάλαια σε εταιρικά και αμερικανικό κρατικό χρέος, σύμφωνα με ανάλυση της Clearwater Analytics σε 400 εταιρικά χαρτοφυλάκια με ενεργητικό αξίας κάτω των 1 τρισ.δολαρίων.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News