Business & Finance Πέμπτη 13/06/2024, 09:58
BUSINESS & FINANCE

Revolut: «Απόβαση» στο οικονομικό κέντρο του Λονδίνου

Revolut: «Απόβαση» στο οικονομικό κέντρο του Λονδίνου

Η βρετανική εταιρεία χρηματοοικονομικής τεχνολογίας Revolut ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη ότι σχεδιάζει να μεταφέρει την επίσημη έδρα της στο Λονδίνο στο Canary Wharf, τη μεγάλη οικονομική συνοικία της πόλης.

Η Revolut θα μεταφέρει την παγκόσμια έδρα της στο κτίριο YY κατόπιν συμφωνίας για 10ετή μίσθωση του κτιρίου. Ως αποτέλεσμα, η Revolut θα αυξήσει το εμβαδόν των γραφείων της κατά 40% και θα καταλάβει τέσσερις ορόφους.

Μάλιστα, σχεδιάζει να εμφανίσει το λογότυπό της σε δύο πινακίδες στις πλευρές του νέου κτιρίου, μιμούμενη την τάση των παλαιών τραπεζικών εμπορικών σημάτων, όπως η HSBC, η Barclays και η Citigroup.

Η HSBC ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα μεταφέρει την παγκόσμια έδρα της από τον 45-όροφο πύργο της Canary Wharf μέχρι το 2027, όταν λήξει η τρέχουσα μίσθωση.
Αυτό έγινε αφού η εταιρεία δήλωσε ότι θα μειώσει τους χώρους γραφείων κατά σχεδόν 40% παγκοσμίως για να μειώσει το κόστος και να ανταποκριθεί στην τάση της υβριδικής εργασίας.

Το Canary Wharf είναι η κύρια οικονομική περιοχή του Λονδίνου, όπου στεγάζονται πολλές από τις μεγαλύτερες τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του κόσμου.

Εν αναμονή του «ναι» για τραπεζική άδεια

Η ανακοίνωση της Revolut έρχεται καθώς η νεοφυής επιχείρηση ψηφιακής τραπεζικής βρίσκεται εν αναμονή θετικής απάντησης στην υποψηφιότητά της για τραπεζική άδεια στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία θα της επιτρέψει να λανσάρει προϊόντα δανεισμού, όπως πιστωτικές κάρτες και προσωπικά δάνεια.

Η εταιρεία περιμένει το πράσινο φως από τις ρυθμιστικές αρχές της πόλης, συμπεριλαμβανομένης της Τράπεζας της Αγγλίας και της Χρηματοπιστωτική Αρχή Δεοντολογίας, από το 2021.

Η Revolut δήλωσε ότι η απόφασή της να ανοίξει μια νέα παγκόσμια έδρα στην καρδιά της πόλης αποδεικνύει ότι η εταιρεία παραμένει προσηλωμένη στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Αυτή η νέα έδρα ενισχύει τη δέσμευσή μας στο Ηνωμένο Βασίλειο, την πατρίδα μας, ενώ παράλληλα θέτει τα θεμέλια για την υποστήριξη της μελλοντικής ανάπτυξης», ανέφερε η Francesca Carlesi, διευθύνουσα σύμβουλος της Revolut στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι συνιδρυτές της Revolut Nikolay Storonsky και Vlad Yatsenko – ο παγκόσμιος CEO και ο chief technology officer της εταιρείας, αντίστοιχα – είχαν επικρίνει στο παρελθόν το Ηνωμένο Βασίλειο για το ρυθμιστικό περιβάλλον που χαρακτήρισαν υπερβολικά γραφειοκρατικό.

Η εταιρεία είχε προηγουμένως δεσμευτεί να αυξήσει το παγκόσμιο εργατικό δυναμικό της κατά 40% το 2024. Η Revolut δήλωσε ότι έχει πλέον πάνω από 9 εκατομμύρια πελάτες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Επιστροφή στα γραφεία

Η είδηση έρχεται καθώς οι εργοδότες συζητούν τρόπους για να πείσουν τους υπαλλήλους τους να επιστρέψουν στο γραφείο, μετά την ευρεία στροφή προς την απομακρυσμένη εργασία που προκάλεσε η πανδημία Covid-19.

Η Revolut δήλωσε ότι θα επιμείνει στην προσέγγισή της «πρώτα από απόσταση», η οποία σημαίνει ότι οι υπάλληλοί της μπορούν να εργάζονται από το σπίτι, αλλά ενθαρρύνονται να έρχονται στο γραφείο για πολύτιμες προσωπικές αλληλεπιδράσεις.

moneyreview.gr με πληροφορίες από cnbc

Διαβάστε επίσης:

Revolut: Ενισχύει κατά 60% τις επενδύσεις στην Ελλάδα – Στόχος 1,5 εκατ. πελάτες ως το 2025

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News