Business & Finance Τετάρτη 12/06/2024, 17:13
BUSINESS & FINANCE

Η Apple ξανά στην πρώτη θέση των πολυτιμότερων εταιρειών παγκοσμίως

Η Apple ξανά στην πρώτη θέση των πολυτιμότερων εταιρειών παγκοσμίως

Η Apple κατέκτησε και πάλι την πρώτη θέση σε μια κατάταξη για την πολυτιμότερη εταιρεία παγκοσμίως, εκθρονίζοντας τη Microsof, καθώς η κατασκευάστρια εταιρεία iPhone προχώρησε στον αγώνα για την κυριαρχία της τεχνολογίας Τεχνητής Νοημοσύνης.

Οι μετοχές της Apple αυξήθηκαν περισσότερο από 2% στα 211,75 δολάρια, δίνοντάς της αποτίμηση στην αγορά ύψους 3,25 τρισ. δολαρίων. 
Η κεφαλαιοποίηση της Microsoft διαμορφώθηκε στα 3,24 τρισ. δολάρια, υποχωρώντας πίσω από την Apple για πρώτη φορά μετά από πέντε μήνες.

Οι μετοχές της Apple είχαν εκτιναχθεί σε ιστορικό υψηλό στην προηγούμενη συνεδρίαση, μια ημέρα αφότου παρουσίασε μια σειρά από χαρακτηριστικά με δυνατότητα AI και βελτιώσεις λογισμικού για τις συσκευές της, κίνηση που αρκετοί αναλυτές είπαν ότι θα τροφοδοτήσει τις πωλήσεις του iPhone.

Στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της Apple τη Δευτέρα, τα στελέχη, συμπεριλαμβανομένου του CEO Tim Cook, διαφήμισαν πώς η φωνητική βοηθός Siri θα μπορεί να αλληλεπιδρά με μηνύματα, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ημερολόγιο καθώς και με εφαρμογές τρίτων.

Ο τεχνολογικός γίγαντας υπολειπόταν σε σχέση με αντιπάλους όπως η Microsoft και η ιδιοκτήτρια της Google Alphabet στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης, ένας λόγος για τον οποίο οι μετοχές της υποαποδίδουν φέτος σε σύγκριση με τις αντίστοιχες εταιρείες.
Οι μετοχές της Apple έχουν αυξηθεί κατά περίπου 10% μέχρι στιγμής το 2024, ενώ η Microsoft έχει προσθέσει περίπου 16% και η Alphabet σχεδόν 28%.

Ορισμένες από τις ανησυχίες για την αδύναμη απόδοση της μετοχής της υποχώρησαν αφού η Apple ξεπέρασε τις προσδοκίες της αγοράς για τα τριμηνιαία αποτελέσματα και τις προβλέψεις της τον Μάιο και παρουσίασε ένα σχέδιο επαναγοράς μετοχών ρεκόρ ύψους 110 δισ. δολαρίων.
Ο ηγέτης των τσιπ τεχνητής νοημοσύνης Nvidia, ο οποίος ξεπέρασε για λίγο την αξία της Apple την περασμένη εβδομάδα, έχει αυξηθεί κατά 144% φέτος. 

Η Nvidia είχε την τελευταία φορά χρηματιστηριακή αξία 3,06 τρισ. δολαρίων.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Η Apple φέρνει την τεχνητή νοημοσύνη στο iPhone – Αλλά δεν είναι για όλους

Γιατί ο Ελον Μασκ απειλεί να απαγορεύσει τις συσκευές Apple στις εταιρείες του

H Apple κάνει την κίνησή της στην τεχνητή νοημοσύνη – Φέρνει το ChatGPT στο iPhone

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News