Business & Finance Τρίτη 11/06/2024, 22:20
BUSINESS & FINANCE

Γιατί ο Ελον Μασκ απειλεί να απαγορεύσει τις συσκευές Apple στις εταιρείες του

Ο δισεκατομμυριούχος υποστήριξε πως η ενσωμάτωση Chat GPT στις φορητές συσκευές θα συνιστούσε «απαράδεκτη παραβίαση» των κανόνων ασφάλειας

Γιατί ο Ελον Μασκ απειλεί να απαγορεύσει τις συσκευές Apple στις εταιρείες του

ΟΕλον Μασκ προειδοποίησε σήμερα ότι θα απαγορεύσει τις συσκευές της Apple στις εταιρείες του εάν η OpenAI ενσωματώσει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης στα iPhone και σε άλλες συσκευές της εταιρείας από το Κουπερτίνο. 

Μόλις χθες, η Apple ανακοίνωσε ότι το ChatGPT της OpenAI θα περιλαμβάνεται στα λειτουργικά της συστήματα και έτσι υπηρεσίες όπως η Siri και άλλες εφαρμογές θα έχουν και τη δυνατότητα βοήθειας από το chatbot. 

 

Ο Μασκ σχολίασε ότι μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελούσε «παραβίαση ασφαλείας». «Εάν η Apple ενσωματώσει την OpenAI σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος, τότε οι συσκευές της Apple θα απαγορευτούν στις εταιρείες μου. Αυτή είναι μια απαράδεκτη παραβίαση ασφάλειας», έγραψε χαρακτηριστικά στο X.

Παράλληλα, ανέφερε ότι ακόμα και οι επισκέπτες που φέρουν Apple συσκευές, θα πρέπει να τις αφήνουν στην είσοδο μέσα σε ειδικό χώρο (κλωβό Φαραντέι). Πρόκειται για ένα κλειστό κουτί που εμποδίζει την είσοδο ή την έξοδο ασύρματων σημάτων.

Η Siri θα «μιλά» με το ChatGPT

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Apple για να φέρουμε το ChatGPT στους χρήστες της με έναν νέο τρόπο», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, Σαμ Αλτμαν, σε δήλωσή του. «Η Apple ασπάζεται τη δέσμευσή μας για ασφάλεια και καινοτομία και αυτή η συνεργασία ευθυγραμμίζεται με την αποστολή της OpenAI να καταστήσει την προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη προσιτή σε όλους», πρόσθεσε. 

Με βάση τα όσα ανακοινώθηκαν εχθές, η ψηφιακή βοηθός Siri θα μπορεί να αξιοποιεί το ChatGPT. Για παράδειγμα, αν ο χρήστης θέλει ιδέες για ένα μενού μπορεί να ρωτήσει τη Siri και η ίδια θα τροφοδοτήσει αυτόματα τις πληροφορίες αυτές στο ChatGPT δίνοντάς μια απάντηση. Η Apple ενσωματώνει επίσης το ChatGPT σε εργαλεία όπως το Writing Tools, το οποίο επιτρέπει τη δημιουργία περιεχομένου με τη βοήθεια του ChatGPT, συμπεριλαμβανομένων εικόνων. 

Οι ενσωματώσεις του ChatGPT θα φτάσουν στο iOS 18, στο iPadOS 18 και στο MacOS Sequoia αργότερα μέσα στο 2024 και θα είναι δωρεάν χωρίς την ανάγκη δημιουργίας λογαριασμού στην OpenAI. 

Η Apple ανέφερε ότι υπάρχει πρόβλεψη για προστασία της ιδιωτικότητας. Σύμφωνα με την εταιρεία, η δραστηριότητα δεν αποθηκεύεται από την OpenAI και οι διευθύνσεις IP των χρηστών αποκρύπτονται.

Πηγή: kathimerini.gr

Διαβάστε επίσης:

Η Apple φέρνει την τεχνητή νοημοσύνη στο iPhone – Αλλά δεν είναι για όλους

Πώς διοικούν οι CEO κολοσσών: Δύο πίτσες και 10 ερωτήσεις

Το μέλλον σύμφωνα με τον Elon Musk – Θα δουλεύουμε μόνο για χόμπι

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News