Business & Finance Τρίτη 11/06/2024, 18:02
REUTERS

Ιταλία: Στο μικροσκόπιο η εφοδιαστική αλυσίδα για 12 εμπορικά σήματα μόδας

Ιταλία: Στο μικροσκόπιο η εφοδιαστική αλυσίδα για 12 εμπορικά σήματα μόδας

Εισαγγελείς στο Μιλάνο ερευνούν την αλυσίδα εφοδιασμού ακόμα δώδεκα εμπορικών σημάτων μόδας, δήλωσε ανώνυμη πηγή στο Reuters, μετά τις εξελίξεις με τη μονάδα της γαλλικής LVMH στην Ιταλία, η οποία τέθηκε υπό δικαστική διαχείριση στο πλαίσιο έρευνας για εκμετάλλευση εργαζομένων.

Τη Δευτέρα, δικαστήριο του Μιλάνου διόρισε επίτροπο για τη διοίκηση ενός κατασκευαστή τσαντών με την επωνυμία Dior που ανήκει στην LVMH, καθώς έρευνα σε τέσσερις προμηθευτές της που εδρεύουν στα περίχωρα της πρωτεύουσας της μόδας της Ιταλίας αποκάλυψε παράνομες συνθήκες εργασίας για το προσωπικό.

Επιτόπιες επιθεωρήσεις και έλεγχοι των δεδομένων χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας οδήγησαν τους εισαγγελείς να ισχυριστούν ότι οι εργαζόμενοι απασχολούνταν για παρατεταμένες ώρες, δουλεύοντας συχνά τη νύχτα και κατά τη διάρκεια των αργιών. Ορισμένοι από το προσωπικό κοιμόντουσαν εκεί που εργάζονταν, δεν είχαν κανονικές συμβάσεις, ενώ ορισμένοι είχαν μεταναστεύσει παράνομα στην Ιταλία.

Αυτή είναι η τρίτη παρόμοια απόφαση φέτος από το δικαστήριο του Μιλάνου που είναι αρμόδιο για τα προληπτικά μέτρα, το οποίο τον Απρίλιο έλαβε παρόμοια μέτρα σε σχέση με μια εταιρεία που ανήκει στον Τζόρτζιο Αρμάνι, λόγω κατηγοριών ότι ο όμιλος μόδας δεν επιβλέπει σωστά τους προμηθευτές του. Ο όμιλος Armani δήλωσε τότε ότι πάντα προσπαθούσε να «ελαχιστοποιεί τις καταχρήσεις στην αλυσίδα εφοδιασμού».

Η LVMH αρνήθηκε τη Δευτέρα να σχολιάσει την απόφαση του δικαστηρίου.

Οι εισαγγελείς του Μιλάνου και η ιταλική αστυνομία ερευνούν περαιτέρω μικρούς κατασκευαστές που προμηθεύουν περίπου δώδεκα άλλες μάρκες, δήλωσε η πηγή, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες επειδή οι πληροφορίες είναι εμπιστευτικές.

Ο διορισμός ειδικού επιτρόπου έχει ως στόχο να δώσει χρόνο στις μάρκες μόδας να διορθώσουν τα προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού τους, συνεχίζοντας παράλληλα τη λειτουργία τους.

Ούτε η LVMH ούτε η Armani βρίσκονται υπό έρευνα, ενώ οι προμηθευτές που στοχοποιούνται από την έρευνα αντιμετωπίζουν κατηγορίες για εκμετάλλευση εργαζομένων, όπως προκύπτει από αντίγραφα των δικαστικών αποφάσεων που είδε το Reuters.

moneyreview.gr με πληροφορίες από το Reuters

Διαβάστε επίσης:

Υπό δικαστική διαχείριση εταιρεία του Christian Dior για εκμετάλλευση εργαζομένων

ΗΠΑ: «Στοπ» σε εισαγωγές από τρεις κινεζικές εταιρείες λόγω Ουιγούρων

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News