Business & Finance Δευτέρα 10/06/2024, 12:42
BUSINESS & FINANCE

Εκπρόσωπος ΥΠΟΙΚ: Πληθαίνουν οι καταγγελίες πολιτών για αυθαιρεσίες σε παραλίες

Εκπρόσωπος ΥΠΟΙΚ: Πληθαίνουν οι καταγγελίες πολιτών για αυθαιρεσίες σε παραλίες

«Οι έλεγχοι θα επεκταθούν», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος, με αφορμή το λουκέτο που μπήκε στην επιχείρηση με τις παράνομες ξαπλώστρες μέσα στη θάλασσα, στη Ρόδο.

Μιλώντας στο ertnews ο κ. Τσάπαλος τόνισε ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, προφανώς προτίμησε περισσότερο το κέρδος παρά τη νομιμότητα, ωστόσο, όπως είπε, οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν άμεσα και σε λιγότερο από δύο εικοσιτετράωρα, απομακρύνθηκαν τα ομπρελοκαθίσματα και όλες οι παράνομες κατασκευές.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου, υπογράμμισε ότι φέτος υπάρχουν «τρία όπλα στη φαρέτρα» για αποτελεσματικότερους ελέγχους:

1. Η χρήση drones, η οποία ξεκίνησε πριν από μια βδομάδα από τη Χαλκιδική και θα συνεχίσει και στις άλλες περιοχές της χώρας.

2. Η εφαρμογή mycoast που, όπως σημείωσε, πάει εξαιρετικά, προσθέτοντας πως η καταγγελία για τη συγκεκριμένη επιχείρηση στη Ρόδο ήρθε μέσω του mycoast από ανώνυμη καταγγελία πολίτη.

Ο κ. Τσάπαλος τόνισε πως έχουν κατεβάσει την εφαρμογή mycoast περί τις 50.000 συμπολίτες μας, και έχουν γίνει πάνω από 2.500 καταγγελίες.

3. Η δυνατότητα για λήψη δορυφορικών εικόνων. «Συνεργαζόμαστε με τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου κάθε 10 με 15 μέρες να «σκανάρουμε» περίπου 7.000 παραλίες σε όλη την Ελλάδα και να βλέπουμε τι πολεοδομικές διαφορές υπάρχουν», ανέφερε.

Ελεύθερο το 50% της παραλίας

«Το 50% της παραλίας θα πρέπει να είναι ελεύθερο από ομπρελοκαθίσματα και από κατασκευές, για να μπορεί οποιοσδήποτε πολίτης με τα δικά του μέσα να πάει ελεύθερα με την οικογένειά του», βάσει νόμου, πρόσθεσε ο κ. Τσάπαλος.

Οι έλεγχοι θα γίνουν σε κάθε περιοχή της Ελλάδας όπου υπάρχουν παραβάσεις, με την απόλυτη αυστηρότητα που προβλέπει ο νόμος και θα γίνει προς όφελος του συνόλου των πολιτών, αλλά και εκείνων των επιχειρηματιών οι οποίοι πληρώνουν κανονικά το αντίτιμο και θέλουν να δουν ένα κράτος να λειτουργεί με όρους νομιμότητας και να σέβεται και τους κόπους τους και το ρίσκο τους και τα πάντα, όπως ανέφερε.

Τόνισε πως «η νομιμότητα στην καθημερινότητα από εδώ και στο εξής θα δείτε ότι θα παίζει κυρίαρχο ρόλο και όχι μόνο στο πλαίσιο της κυβερνήσεως και συνολικά στο δημόσιο διάλογο».

Νοικοκυροσύνη της καθημερινότητας 

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών για τη χώρα μας είπε πως ένα κομμάτι του εκλογικού κοινού της Νέας Δημοκρατίας που ψήφισαν τα προηγούμενα χρόνια και οι οποίοι απείχαν χθες ή ενδεχομένως πήγαν σε άλλα κόμματα, «είναι άνθρωποι οι οποίοι θέλουν περισσότερη νοικοκυροσύνη στην καθημερινότητά μας, θέλουν περισσότερη νομιμότητα, θέλουν περισσότερη ασφάλεια, θέλουν περισσότερη, αν θέλετε, συνέπεια του κράτους απέναντι στην δική τους παρουσία και στη δική τους ύπαρξη. Αυτό το μήνυμα το παίρνουμε καθημερινά και φυσικά και από τις εκλογές».

Πρόσθεσε πως το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση θα τρέχει ακόμα περισσότερο και ακόμα γρηγορότερα προς την κατεύθυνση αυτή, καθώς, επισήμανε, η νοικοκυροσύνη στην καθημερινότητά μας είναι κάτι το οποίο θα μας απασχολήσει και πρέπει να μας απασχολεί καθημερινά, προκειμένου να ικανοποιούνται οι ανάγκες των πολιτών.

moneyreview.gr με πληροφορίες από ΕΡΤ

Διαβάστε επίσης:

Κ. Χατζηδάκης: Αποφασισμένος να εφαρμόσει το νόμο στις παραλίες με ξαπλώστρες

Ρόδος: Σφραγίστηκε το μπιτς μπαρ – Πρόστιμο και αυτόφωρο για τον εκπρόσωπο

Παραλίες: Ξεκίνησαν οι πρώτοι έλεγχοι με drones

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News