Business & Finance Κυριακή 9/06/2024, 14:00
BUSINESS & FINANCE

Βέλγιο: Μεταφέρει παραγωγή από την Κίνα στο Βέλγιο

Βέλγιο: Μεταφέρει παραγωγή από την Κίνα στο Βέλγιο

Η Volvo Car AB άρχισε να μεταφέρει την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων κινεζικής κατασκευής στο Βέλγιο, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση προετοιμάζεται να επιβάλει δασμούς στα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα, ανέφεραν οι Times.

Εκτός από τη μεταφορά της παραγωγής των μοντέλων EX30 και EX90 της Volvo στο Βέλγιο, η αυτοκινητοβιομηχανία ενδέχεται επίσης να μεταφέρει τη συναρμολόγηση ορισμένων μοντέλων της Volvo με προορισμό το Ηνωμένο Βασίλειο, ανέφερε η εφημερίδα. Η Volvo, η οποία ανήκει στην Zhejiang Geely Holding Group, θεωρείται ως η πιο εκτεθειμένη μεταξύ των δυτικών αυτοκινητοβιομηχανιών στους πιθανούς δασμούς, ανέφεραν οι Times.

Οι εμπορικές τριβές μεταξύ της ΕΕ και της Κίνας οδήγησαν σε μπαράζ ερευνών αντιντάμπινγκ κατά του Πεκίνου εν μέσω ισχυρισμών για άδικες επιδοτήσεις. Ήδη, η ΕΕ αναμένεται να ενημερώσει τους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων στην Κίνα από την επόμενη εβδομάδα εάν θα επιβάλει προσωρινούς δασμούς από τις 4 Ιουλίου που θα ενισχύσουν τους εισαγωγικούς δασμούς πάνω από το τρέχον επίπεδο του 10%. Η Κίνα την περασμένη εβδομάδα κατηγόρησε την ΕΕ ότι αναμένεται να λάβει μέτρα για να καταστείλει τις κινεζικές εταιρείες και απάντησε ότι θα αναλάβει δράση για να προστατεύσει τα συμφέροντά της.

Οι κατηγορίες για αθέμιτο ανταγωνισμό κατά της Κίνας είναι εντελώς αβάσιμες, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων «Νέα Κίνα», επικαλούμενο παλαιότερα σχόλια του υπουργού Εμπορίου Γουάνγκ Γουεντάο. Ο Γουάνγκ εξέφρασε την ελπίδα ότι η ΕΕ θα εγκαταλείψει τον εμπορικό προστατευτισμό και θα επιστρέψει στον δρόμο του διαλόγου και της συνεργασίας.

Σε ξεχωριστή διαμάχη, οι κινεζικές εταιρείες γαλακτοκομικών ετοιμάζονται να ζητήσουν από το Πεκίνο να ξεκινήσει έρευνα αντιντάμπινγκ κατά των εισαγωγών από την ΕΕ, ανέφεραν χθες οι Global Times, χωρίς να προβούν σε λεπτομέρειες.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Διαβάστε επίσης:

VW: Το χαμηλό κόστος, όχι οι δασμοί θα προστατεύσουν την Ευρώπη από την Κίνα

CEO Stellantis: Tα τιμολόγια των Κινεζικών ηλεκτρικών οχημάτων είναι παγίδα

ΕΕ: Σε κλοιό πιέσεων μετά τα νέα μέτρα των ΗΠΑ κατά Κίνας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News