Business & Finance Σάββατο 8/06/2024, 07:30
BUSINESS & FINANCE

Χάρτνετ της BofA: Μείωση επιτοκίων θα σήμαινε πρόβλημα για την αμερικανική οικονομία

Χάρτνετ της BofA: Μείωση επιτοκίων θα σήμαινε πρόβλημα για την αμερικανική οικονομία

Μια μείωση των επιτοκίων από την oμοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσε να είναι σημάδι προβλημάτων για την οικονομία, σύμφωνα με στρατηγικούς αναλυτές της Bank of America.

Οι αμερικανικές μετοχές σημειώνουν ράλι από τον Οκτώβριο, καθώς η οικονομία και τα εταιρικά κέρδη παρέμειναν σε άνοδο παρά το περιβάλλον των υψηλότερων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα επιτοκίων. Οι επενδυτές προσδοκούν ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα αρχίσει να χαλαρώνει τη νομισματική πολιτική της προτού πλήξει σημαντικά την οικονομική ανάπτυξη.

Ωστόσο, ο Μάικλ Χάρτνετ της Bank of America εκτιμά ότι η μείωση των επιτοκίων της Fed θα ήταν η «πρώτη ένδειξη προβλήματος», με την πιθανότητα απότομης προσγείωσης να αυξάνεται εάν η αγορά αποκτήσει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη για μείωση των επιτοκίων το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Οι επενδυτές απομάκρυναν συνεχώς τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων της Fed φέτος και τώρα τα νέα στοιχεία για την ανθεκτική αγορά εργασίας πάνε ξανά πιο πίσω την κίνηση αυτή. Εάν όμως οι επενδυτές ενισχύσουν τα στοιχήματα για μείωση των επιτοκίων και οι οικονομικά ευαίσθητες κυκλικές μετοχές αποτύχουν να κάνουν ράλι, τα ομόλογα θα έχουν καλύτερη απόδοση καθώς αυξάνεται ο φόβος σημαντικής επιβράδυνσης, είπε ο Χάρτνετ.

Προς το παρόν, οι επενδυτές συνεχίζουν να τοποθετούν χρήματα σε μετοχές, με τα αμερικανικά μετοχικά κεφάλαια να λαμβάνουν 4,6 δισεκατομμύρια δολάρια στην έβδομη εβδομάδα εισροών, σύμφωνα με τη BofA που επικαλείται στοιχεία της EPFR Global. Τα ομόλογα επενδυτικής βαθμίδας έλαβαν 5,8 δισεκατομμύρια δολάρια, στην 32η εβδομάδα εισροών.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News