Business & Finance Παρασκευή 7/06/2024, 11:55
BUSINESS & FINANCE

Eurobank Equities: Έρχεται ράλι στις τράπεζες – Ανεβάζει την τιμή στόχο για την Τράπεζα Πειραιώς

Eurobank Equities: Έρχεται ράλι στις τράπεζες – Ανεβάζει την τιμή στόχο για την Τράπεζα Πειραιώς

Ράλι «ανακούφισης» αναμένει στις μετοχές των ελληνικών τραπεζών η Eurobank Equities στον απόηχο της έγκρισης από τον SSM για τη διανομή μερισμάτων έπειτα από 16 χρόνια. Διατηρεί ως top pick την Τράπεζα Πειραιώς και ανεβάζει την τιμή στόχο της μετοχής.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της χρηματιστηριακής, η έγκριση του SSM σε συνδυασμό με την πιθανή αναθεώρηση του guidance των τραπεζών προς τα επάνω είναι πιθανό να πυροδοτήσει ένα ράλι. Το ράλι αυτό αναμένεται να ευνοήσει ιδιαίτερα τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς και την Alpha Bank, οι οποίες έχουν μείνει «πίσω» σε σύγκριση με την Εθνική και τη Eurobank, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Η Τράπεζα Πειραιώς άλλωστε ανέβασε ήδη τους στόχους της για φέτος. Βάσει αυτού του νέου guidance που έδωσε αυτή την εβδομάδα, η χρηματιστηριακή ανεβάζει τις προβλέψεις για τα κέρδη ανά μετοχή κατά 5% την περίοδο 2024-2026 και την τιμή στόχο στα 5,78 ευρώ.

Ειδικότερα, αναμένει πλέον καθαρά κέρδη 1,01 δισ. ευρώ για το 2024, κατά κύριο λόγο χάρη στην αύξηση των καθαρών εσόδων από τόκους (NII). Αναβαθμίζει κατά 5% τις προβλέψεις για κέρδη ανά μετοχή την περίοδο 2024-2026, που μεταφράζονται σε προσαρμοσμένη απόδοση ιδίων κεφαλαίων 15% το 2024 και επαναφορά στο 12,5% μέχρι το 2026.

Στο πλαίσιο αυτό, οι αναλυτές αναβαθμίζουν την τιμή-στόχο στο 5,78 ευρώ από 5,40 ευρώ. Η Τράπεζα Πειραιώς παραμένει top pick και η χρηματιστηριακή διατηρεί σύσταση buy για όλες τις τράπεζες. Για την Alpha Bank η τιμή στόχος είναι στα 2,41 ευρώ και για την Εθνική 10,37 ευρώ. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Τράπεζα Πειραιώς: Βάζει στόχο για κέρδη 1 δισ. ευρώ τον χρόνο

Τράπεζες: Διανέμουν μέρισμα έπειτα από 16 χρόνια – Πράσινο φως από SSM

Η Τράπεζα Πειραιώς αναβαθμίζει τους στόχους της για το 2024

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News