Business & Finance Τρίτη 4/06/2024, 16:08
BUSINESS & FINANCE

Ιταλία: Ρεκόρ τουριστών το 2023, οι περισσότεροι από το εξωτερικό

Ιταλία: Ρεκόρ τουριστών το 2023, οι περισσότεροι από το εξωτερικό

Σε επίπεδα ρεκόρ ανήλθε ο τουρισμός στην Ιταλία το 2023, με τους ξένους τουρίστες να καταλαμβάνουν την πλειοψηφία για πρώτη φορά μετά την πανδημία COVID-19, ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη η εθνική στατιστική υπηρεσία ISTAT.

Οι καταγεγραμμένες αφίξεις σε καταλύματα όπως τα ξενοδοχεία αυξήθηκαν ετησίως κατά 13,4% σε περισσότερα από 134 εκατομμύρια το 2023, το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί ποτέ. Ο συνολικός αριθμός των διανυκτερεύσεων σε ξενοδοχεία και άλλες παρόμοιες εγκαταστάσεις αυξήθηκε σχεδόν 10% σε 451 εκατομμύρια.

Μετά από μια περίοδο κατά την οποία κυριαρχούσε ο εγχώριος τουρισμός, αρχής γενομένης από την πανδημία του 2020, οι διανυκτερεύσεις από το εξωτερικό αντιπροσωπεύουν και πάλι την πλειονότητα.

Η Ιταλία, αγαπημένος προορισμός για τουρίστες από όλο τον κόσμο, σχεδιάζει να ρυθμίσει τον αριθμό των επισκεπτών σε ορισμένα από τα κύρια αξιοθέατά της σε περιόδους αιχμής.

Η Βενετία για παράδειγμα επιβάλλει εισιτήριο εισόδου 5 ευρώ για τους επισκέπτες κατά τις πιο πολυσύχναστες περιόδους.

Η Λάτσιο και η Λομβαρδία ήταν οι περιφέρειες που κατέγραψαν την ισχυρότερη ετήσια αύξηση του τουρισμού.

Η παρουσία των ξένων ήταν ισχυρότερη στη βορειοανατολική Ιταλία, όπου βρίσκονται πόλεις όπως η Βενετία, και ασθενέστερη στο νότιο τμήμα της χώρας.

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News