Business & Finance Τρίτη 4/06/2024, 15:34
BUSINESS & FINANCE

Νέα εποχή για τη «Μυτιληναίος» – Metlen το νέο όνομα

Νέα εποχή για τη «Μυτιληναίος» – Metlen το νέο όνομα

H «Μυτιληναίος» αλλάζει όνομα και γίνεται Metlen Energy & Metals, όπως ανακοινώθηκε στη Γενική Συνέλευση του Ομίλου.  «Η εταιρεία με το όνομα της οικογένειας έκλεισε ένα μεγάλο κύκλο και είναι έτοιμη να ανοίξει έναν ακόμα μεγαλύτερο. Πεποίθηση της διοίκησης είναι ότι σε αυτά τα επίπεδα διεθνούς οικονομικής δραστηριότητας είναι αναγκαία η αλλαγή του ονόματος», ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος.

Ο κ. Μυτιληναίος μίλησε για το dual listing σε ξένο χρηματιστήριο, λέγοντας ότι ο Όμιλος επιθυμεί να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «ελπίζω του χρόνου η Γενική Συνέλευση να γίνει αλλού». Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι το dual listing δεν θα είναι καλό για το ελληνικό χρηματιστήριο, αλλά είπε ότι η ευθύνη του είναι απέναντι στους μετόχους. Ωστόσο, αναγνώρισε την προοπτική της εγχώριας αγοράς και γι’ αυτό είπε ότι αποφασίστηκε να προχωρήσουν στο dual listing.

Εξάλλου, αναφερόμενος στη ΜΕΤΚΑ, ο κ. Μυτιληναίος τόνισε πως με το ανεκτέλεστο των έργων που διαθέτει, αλλά και με τα έργα που επιδιώκει να αναλάβει -αλλά και υπό το πρίσμα της έντονης οικοδομικής δραστηριότητας, δημόσιας και ιδιωτικής- η ΜΕΤΚΑ θα είναι πανέτοιμη να επανέλθει στο χρηματιστήριο ως μια αμιγώς κατασκευαστική εταιρεία με υγιέστατο ισολογισμό. 

Σε ότι αφορά τα σενάρια για ενδιαφέρον της Μυτιληναιος για την Hellenic Energy, ο κ. Μυτιληναίος δήλωσε ότι αναφέρονται «πληροφορίες για νούμερα και ποσοστά που δήθεν κατέχω που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα». «Κανείς από τους μετόχους δεν έχει πρόθεση να πουλήσει, ούτε ο κ. Λάτσης που τον σέβομαι ούτε το ΤΑΙΠΕΔ. Αν αυτό αλλάξει το θέμα πάει αλλού» είπε. 

Νέα εποχή για τη «Μυτιληναίος» – Metlen το νέο όνομα-1

Σχετικά με τα κέρδη, ο κ. Μυτιληναίος ανέφερε ότι εάν δε μεσολαβήσουν δραματικά γεγονότα  θα συνεχιστεί και φέτος «μια πολύ καλή πορεία η οποία θα αρχίσει να τσιμεντώνει στη συνείδηση της αγοράς και των μετόχων ότι η Μυτιληναίος είναι εταιρεία που θα κυμαίνεται σταθερά στη λειτουργική κερδοφορία μεταξύ 1 δις και 1,2 δις. ευρώ και σε μια καθαρή κερδοφορία άνω των 600 εκατ. ευρώ η οποία φέτος μπορεί να πάει έως και τα 700 εκατ. ευρώ». «Αυτά είναι τα νούμερά μας τα οποία θα αλλάξουν με την ωρίμανση των μεγάλων επενδύσεων που τρέχουν ή μέσω κάποιας εξαγοράς με την οποία θα αλλάξει πίστα η εταιρεία» σημείωσε ο κ. Μυτιληναίος.

Ο κ. Μυτιληναίος εξαπέλυσε εκ νέου τα βέλη του στην Κομισιόν σχετικά με την ενεργειακή κρίση και τον χειρισμό της, κάνοντας λόγο για πολύ μεγάλα λάθη που έχουν γίνει, ενώ χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του ότι ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκαν Ευρώπη και Κομισιόν το πρόβλημα θα είναι μια ιστορία με πολλές μελανές σελίδες. 

Η ΓΣ ενέκρινε επίσης την διανομή μερίσματος 1,5 ευρώ ανά μετοχή  το οποίο μαζί με το μέρισμα που αντιστοιχεί στις ίδιες μετοχές θα ανέλθει σε 1,55 ευρώ. Ημερομηνία αποκοπής ορίστηκε η 26η Ιουλίου και η καταβολή στους μετόχους θα ξεκινήσει στις  2 Ιουλίου.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Όμιλος Mytilineos: Οι επενδύσεις των 3 δισ. ευρώ και τα σχέδια στην Ιταλία

Mytilineos: Επενδύσεις 3,3 δισ. σε ΑΠΕ στην Ιταλία την επόμενη τετραετία

Γιατί πάει στο City ο όμιλος Mytilineos

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News