Business & Finance Τρίτη 4/06/2024, 13:01
BUSINESS & FINANCE

Turkish Airlines: Συζητά με την Boeing συμφωνία για 250 αεροσκάφη

Turkish Airlines: Συζητά με την Boeing συμφωνία για 250 αεροσκάφη

Η Turkish Airlines βρίσκεται σε συνομιλίες με την Boeing Co. για την πιθανή αγορά περίπου 250 αεροσκαφών, λίγους μήνες αφότου έκλεισε μια μεγάλη συμφωνία με την ευρωπαϊκή εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών Airbus SE.

Η τουρκική αεροπορική εταιρεία συζητά τόσο τους εμπορικούς όρους όσο και το κόστος των κινητήρων για 150 με 175 Boeing 737 Max, ενώ το υπόλοιπο της παραγγελίας θα αποτελείται από το μεγαλύτερο μοντέλο 787 Dreamliner, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της Turkish Airlines Ahmet Bolat. 

Οι συνομιλίες βρίσκονται στο στάδιο της πλειοδοσίας και δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την τελική συμφωνία, δήλωσε ο Bolat στην ετήσια συνάντηση της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών στο Ντουμπάι. 

Είχε προηγηθεί σχετική συμφωνία για 230 αεροπλάνα Airbus που έγινε τον Δεκέμβριο, καθώς η Τουρκία στοχεύει να εδραιώσει τη θέση της ως παγκόσμια αεροπορική δύναμη. Ο αερομεταφορέας έχει δηλώσει δημοσίως εδώ και μήνες ότι θέλει να κάνει μια μεγάλη παραγγελία Boeing, καθώς στοχεύει να διπλασιάσει σχεδόν το στόλο του την επόμενη δεκαετία. 

Τον Απρίλιο, ο Bolat δήλωσε ότι η αεροπορική εταιρεία εξέταζε το ενδεχόμενο να προσθέσει περισσότερα αεροπλάνα Airbus αντί να προχωρήσει στην παραγγελία της Boeing, καθώς ο αμερικανικός κατασκευαστής αντιμετώπιζε έντονο έλεγχο από τους νομοθέτες και τις ρυθμιστικές αρχές μετά την σχεδόν καταστροφική έκρηξη ενός πάνελ της ατράκτου ενός 737 Max 9 κατά τη διάρκεια πτήσης στις αρχές Ιανουαρίου.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Πτήσεις: Αυτές είναι οι κορυφαίες 25 αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο για το 2024

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News