Business & Finance Πέμπτη 30/05/2024, 21:55
BUSINESS & FINANCE

Αργεντινή: Επίσκεψη Milei στις ΗΠΑ – Συναντήσεις με Altman, Cook και Pichai σε μια προσπάθεια να ενθαρρύνει τις επενδύσεις

Αργεντινή: Επίσκεψη Milei στις ΗΠΑ – Συναντήσεις με Altman, Cook και Pichai σε μια προσπάθεια να ενθαρρύνει τις επενδύσεις

Ο πρόεδρος της Αργεντινής Javier Milei συναντήθηκε με ηγέτες μερικών από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο αυτή την εβδομάδα, ξεκινώντας μια περιοδεία στη Silicon Valley, η οποία, σύμφωνα με αναλυτές, είναι πιθανό να έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει το διεθνές προφίλ του και να προβάλει τη χώρα της Νότιας Αμερικής.

Στο έβδομο υπερπόντιο ταξίδι του από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του στα τέλη του περασμένου έτους, ο Αργεντινός Milei ταξίδεψε στο Σαν Φρανσίσκο αργά τη Δευτέρα και έκτοτε συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της OpenAI, Sam Altman, τον Sundar Pichai της Google και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Apple, Tim Cook.

Ο δεξιός ηγέτης, και αυτοπροσδιοριζόμενος ως «αναρχοκαπιταλιστής», έχει προγραμματίσει να συναντηθεί με τον CEO της Meta Mark Zuckerberg πριν αναχωρήσει από τις ΗΠΑ την Παρασκευή. Σε ένα ξεχωριστό ταξίδι στις ΗΠΑ τον περασμένο μήνα, ο Milei συναντήθηκε με τον δισεκατομμυριούχο Elon Musk στο εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Tesla στο Όστιν του Τέξας.

Ο Milei μοιράστηκε φωτογραφίες από τις συναντήσεις του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X αυτή την εβδομάδα, που συνήθως απεικονίζουν τον ίδιο να κάνει το σήμα της νίκης δίπλα στα κορυφαία στελέχη της τεχνολογίας.

Οι αναλυτές λένε ότι η επίθεση γοητείας του Milei έχει πιθανότατα σχεδιαστεί για να τοποθετήσει την Αργεντινή ως ένα ελκυστικό μέρος για επενδύσεις, λόγω του αναπτυσσόμενου τεχνολογικού τομέα και οικοσυστήματος της νοτιοαμερικανικής χώρας, καθώς και των υποσχέσεων για μεταρρυθμίσεις που υπόσχονται οι επιχειρήσεις.

«Η Αργεντινή διαθέτει επίσης σημαντικούς κρίσιμους ορυκτούς πόρους, με τα δεύτερα μεγαλύτερα αποθέματα λιθίου στον κόσμο, καθώς και μεγάλα (και ανεκμετάλλευτα) κοιτάσματα χαλκού», δήλωσε στο CNBC μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ο Nicolas Saldias, ανώτερος αναλυτής για τη Λατινική Αμερική στην Economist Intelligence Unit (EIU).

«Η εξόρυξη αυτών των ορυκτών από το έδαφος είναι ζωτικής σημασίας τόσο για την πράσινη οικονομία όσο και για τις εταιρείες τεχνολογίας που έχουν αξιόπιστη πρόσβαση σε κρίσιμες εισροές για τις υποδομές τεχνητής νοημοσύνης τους. Η ανάπτυξη των κέντρων δεδομένων ΤΝ θα απαιτήσει επίσης σημαντικούς ενεργειακούς και υδάτινους πόρους, τους οποίους η Αργεντινή διαθέτει σε αφθονία».

Ο Saldias του EIU δήλωσε ότι οι αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας είναι απίθανο να επενδύσουν στην Αργεντινή, εκτός εάν η κυβέρνηση μπορέσει να περάσει από το Κογκρέσο το βασικό νομοσχέδιο «omnibus» μεταρρυθμίσεων και το νομοσχέδιο δημοσιονομικής μεταρρύθμισης.

Moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News