Business & Finance Τρίτη 28/05/2024, 22:01
BUSINESS & FINANCE

VW: Σχέδιο για κατασκευή αυτοκινήτων με τιμή κάτω των 20.000 ευρώ

VW: Σχέδιο για κατασκευή αυτοκινήτων με τιμή κάτω των 20.000 ευρώ

H Volkswagen θα κατασκευάσει ηλεκτρικά οχήματα χαμηλού κόστους σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστεί τις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες, ανακοίνωσε την Τρίτη ο γερμανικός κολοσσός, από τη στιγμή που οι συζήτησεις με την Renault για συνεργασία κατέρρευσαν στις αρχές του μηνός. 

Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι ο στόχος είναι η παραγωγή ηλκετρικών οχημάτων με κόστος γύρω στα 20.000 ευρώ, τα οποία αναμένεται να παρουσιαστούν στην αγορά το 2027.

«Παρά την ελκυστική τιμή, τα ηλεκτρικά μας οχήματα θα καθορίσουν τα πρότυπα στη βασική κατηγορία όσον αφορά την τεχνολογία, τον σχεδιασμό, τν ποιότητα και την εμπειρία του πελάτη» δήλωσε σε ανακοίνωση ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Τόμας Σάφερ.

Η VW έχει κάνει πολλά πισωγυρίσματα στην εξέλιξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς προέκυψαν προβλήματα στον σχεδιασμό του λογισμικού τα οποία έχουν καθυστερήσει την κυκλοφορία βασικών μοντέλων. Στην Κίνα, η VW έχει κυρίαρχη θέση στην αγορά των βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων, αλλά έχει βρεθεί πίσω από τις κινεζικές εταιρείες στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Renault είχε διεξάγει συνομιλίες με τη VW για πιθανή συνεργασία για την κατασκευή προσιτών ηλεκτρικών οχημάτων, αλλά οι συζητήσεις κατέρρευσαν. 

Η Volkswagen σχεδιάζει να παρουσιάσει αρχικά τέσσερα ηλεκτροκίνητα μοντέλα με τιμή κάτω των 25.000 ευρώ ήδη από το τέλος του επόμενου έτους. Αυτά τα οχήματα θα κατασκευαστούν στην Ισπανία.

Η αυτοκινητοβιομηχανία σημείωσε επίσης ότι το σχέδιο για την παραγωγή ηλεκτρικού αυτοκινήτου αξίας 20.000 ευρώ θα χρειαστεί πολιτική στήριξη.

Η VW ανακοίνωσε ότι στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη, κάτι που θα την βοηθήσει να μειώσει το κόστος μεταφοράς ανταλλακτικών και κατά συνέπεια θα βοηθήσει και στη μείωση των εκπομπών ρύπων. 

Την προηγούμενη εβδομάδα, η VW γνωστοποίησε ότι η ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία είχε δύο έως τρία χρόνια προκειμένου να προετοιμαστεί για τις απειλές σε επίπεδο ανταγωνισμού, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση ο κλάδος δεν θα μπορέσει να επιβιώσει. 

Στο πλαίσιο αυτό, η VW εφαρμόζει αυτή τη στιγμή σχέδιο μείωσης του κόστους κατά 10 δισ.ευρώ έως το 2026. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News