Business & Finance Τρίτη 28/05/2024, 21:31
BUSINESS & FINANCE

Nvidia: Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα το ράλι – Ξεπερνούν τα 460 δισ. δολ. τα κέρδη

Nvidia: Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα το ράλι – Ξεπερνούν τα 460 δισ. δολ. τα κέρδη

Οι μετοχές της Nvidia Corp. σημειώνουν άνοδο για τρίτη ημέρα, καθώς ο Elon Musk τροφοδότησε τη φρενίτιδα της τεχνητής νοημοσύνης επιταχύνοντας την πρόκληση της OpenAI, επεκτείνοντας ένα ράλι μετά τα κέρδη που έχει προσθέσει περίπου 460 δισεκατομμύρια δολάρια στην κεφαλαιοποίησή της.

Η μετοχή της Nvidia σημείωσε άνοδο την Τρίτη, αφού η νεοφυής επιχείρηση τεχνητής νοημοσύνης του Musk, η xAI, συγκέντρωσε 6 δισεκατομμύρια δολάρια από επενδυτές. Το The Information ανέφερε ότι ο Musk στοχεύει να συνδέσει ομάδες μονάδων επεξεργασίας γραφικών H100 της Nvidia για την κατασκευή ενός υπερυπολογιστή xAI.

Το τριήμερο ράλι της Nvidia έχει φτάσει πλέον το 20% μετά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που ανακοίνωσε. Η εταιρεία κατασκευής τσιπ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι τα έσοδά της για το δεύτερο τρίμηνο θα είναι περίπου 28 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών και δίνοντας σήμα στους traders ότι η ανεξέλεγκτη άνοδος των μετοχών που συνδέονται με τους υπολογιστές τεχνητής νοημοσύνης δεν επιβραδύνεται ακόμη.

 

Nvidia: Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα το ράλι – Ξεπερνούν τα 460 δισ. δολ. τα κέρδη-1

 

Τα νέα για την xAI δίνουν «περαιτέρω εμπιστοσύνη» ότι οι δαπάνες για τσιπ AI θα αντέξουν, δήλωσε σε συνέντευξή του ο αναλυτής της Cantor Fitzgerald, CJ Muse.

Η Nvidia έχει κάνει συνηθισμένες τις διακυμάνσεις άνω των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων φέτος, με την άνοδο της Τρίτης να είναι τουλάχιστον η έβδομη από τις αρχές του 2024 και η όγδοη της μετοχής.

Οι μετοχές σημείωναν άνοδο 6,9% στις 19:56 με τη μετοχή να διαπραγματεύεται σε επίπεδο ρεκόρ. 

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Πώς διοικούν οι CEO κολοσσών: Δύο πίτσες και 10 ερωτήσεις

«Μια νέα βιομηχανική επανάσταση»: Ράλι 140 δισ. σε ένα βράδυ για την εταιρεία-φαινόμενο

Με κεφαλαιοποίηση άνω των 100 δισ. οι startups της διασποράς

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News