Business & Finance Δευτέρα 27/05/2024, 13:00
BUSINESS & FINANCE

Κίνα: Οι χρηματοοικονομικοί κίνδυνοι απειλούν τα ατομικά περιουσιακά στοιχεία 

Κίνα: Οι χρηματοοικονομικοί κίνδυνοι απειλούν τα ατομικά περιουσιακά στοιχεία 

Τη σημασία της πρόληψης και της αποκλιμάκωσης των χρηματοοικονομικών κινδύνων, τόνισαν σήμερα Δευτέρα οι ηγέτες της Κίνας, λέγοντας ότι συνδέονται με την εθνική ασφάλεια και την ασφάλεια των περιουσιακών στοιχείων του κινεζικού λαού.

Οι κίνδυνοι «είναι ένα σημαντικό εμπόδιο που πρέπει να ξεπεραστεί», δήλωσε το Πολιτικό Γραφείο, το όργανο λήψης αποφάσεων του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος, όπως αναφέρουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Οι αποτιμήσεις των ακινήτων, τα οποία αντιπροσωπεύουν περίπου το ήμισυ του πλούτου των νοικοκυριών στην Κίνα, έχουν καταρρεύσει σε ολόκληρη τη χώρα τα τελευταία χρόνια λόγω της σταθερής μείωσης των τιμών, καθώς ο τομέας περνάει κρίση και η αγορά ισοπεδώθηκε κάτω από ένα βουνό χρέους που κατέχουν οι κατασκευαστές.

Η Κίνα ανακοίνωσε κάποια σημαντικά βήματα τον Μάιο για τη σταθεροποίηση του τομέα των ακινήτων, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης των απαιτήσεων προκαταβολής και της κατάργησης του κατώτατου ορίου για τα επιτόκια των ενυπόθηκων δανείων, με στόχο την εκκαθάριση των αποθεμάτων και την ενίσχυση της ζήτησης των αγοραστών κατοικιών.

Το Πολιτικό Γραφείο, σε συνεδρίαση υπό την προεδρία του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ, επανεξέτασε τους κανονισμούς σχετικά με την ευθύνη για την πρόληψη και την επίλυση των χρηματοοικονομικών κινδύνων, λέγοντας ότι πρέπει να είναι «αυστηροί» για να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα ευθύνης.

Το Πολιτικό Γραφείο μάλιστα είπε ότι η χρηματοπιστωτική εποπτεία πρέπει να έχει «αγκάθια» και να είναι αιχμηρή.

moneyreview.gr με πληροφορίες από το Reuters

Διαβάστε επίσης:

Κίνα και Ιαπωνία συμφώνησαν σε νέο γύρο οικονομικού διαλόγου

Γαλλία: Η G7 να σταθεί ενωμένη απέναντι στην κινεζική πλεονάζουσα παραγωγή

Ιταλία: Η G7 χρειάζεται ενότητα στο εμπόριο με την Κίνα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News