Business & Finance Τετάρτη 22/05/2024, 17:23
BUSINESS & FINANCE

Γαλλία: Η G7 να σταθεί ενωμένη απέναντι στην κινεζική πλεονάζουσα παραγωγή

Γαλλία: Η G7 να σταθεί ενωμένη απέναντι στην κινεζική πλεονάζουσα παραγωγή

Η Ομάδα των Επτά ισχυρών Οικονομιών πρέπει να σταθεί ενωμένη απέναντι στην κινεζική πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα σε βασικούς κλάδους όπως οι μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων, δήλωσε σήμερα Τετάρτη ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire, ενόψει της συνάντησης με τους ομολόγους του της G7.

Με την πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα να κατακλύζει την Ευρώπη με κινεζικές εισαγωγές, ο Le Maire δήλωσε ότι θα ζητήσει κατά τη συνάντηση της G7 στην Ιταλία την επανεξισορρόπηση των εμπορικών σχέσεων με την Κίνα.

«Μπροστά σε αυτή την πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα, είναι ζωτικής σημασίας η G7 και η Ευρώπη να παραμείνουν ενωμένες. Η Ευρώπη πρέπει να επιβεβαιώσει την οικονομική της δύναμη», δήλωσε ο Le Maire στους δημοσιογράφους.

Η Γαλλία και η Γερμανία έχουν υιοθετήσει αποκλίνουσες θέσεις έναντι της Κίνας, με το Βερολίνο να επιθυμεί να μην διαταραχθούν οι εμπορικές σχέσεις με μια σημαντική εξαγωγική αγορά για τις επιχειρήσεις του.

Ο Le Maire δήλωσε επίσης ότι η G7 πρέπει να διαμορφώσει και μια κοινή θέση σχετικά με τα παγωμένα ρωσικά χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία και ότι η Γαλλία είναι έτοιμη να εργαστεί πάνω σε μια πρόταση των ΗΠΑ να τα χρησιμοποιήσει για να στηρίξει ένα δάνειο προς την Ουκρανία.

Με την οικονομική απόκλιση μεταξύ της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών να αυξάνεται, ο Le Maire δήλωσε επίσης ότι η Ευρώπη πρέπει να «ξυπνήσει από τον οικονομικό λήθαργο» και να διπλασιάσει τον ρυθμό ανάπτυξής της τα επόμενα χρόνια.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Διαβάστε επίσης:

CEO Stellantis: Tα τιμολόγια των Κινεζικών ηλεκτρικών οχημάτων είναι παγίδα

von der Leyen: Η προσέγγιση της ΕΕ προς την Κίνα είναι πιο στοχευμένη από τις ΗΠΑ

Εμπορικές διαμάχες: Η Κίνα αντεπιτίθεται σε ΗΠΑ και ΕΕ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News