Business & Finance Τρίτη 21/05/2024, 15:26
BUSINESS & FINANCE

ΒΕΑ: Καθοριστική η συμβολή του ΓΕΜΗ στη βελτίωση της λειτουργίας μιας επιχείρησης

ΒΕΑ: Καθοριστική η συμβολή του ΓΕΜΗ στη βελτίωση της λειτουργίας μιας επιχείρησης

Θετικά ήταν τα ευρήματα της διαδικτυακής έρευνας που διενεργήθηκε από το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΒΕΑ), από τις 29 Απριλίου έως και τις 13 Μαΐου 2024 για την ικανοποίηση των χρηστών Γ.Ε.ΜΗ. και την Υπηρεσία μίας Στάσης.

Αξιολογήθηκαν 10 Δημόσιες υπηρεσίες για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που προσφέρουν. Στις τρεις πρώτες θέσεις είναι το Gov.gr, το ΓΕΜΗ και η ΥΜΣ.

Οι 2.369 συνεντεύξεις συλλέχθηκαν με τη μέθοδο της αυτοσυμπλήρωσης ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου (1.490 από επιχειρήσεις, 719 από χρήστες της ΥΜΣ και 160 από στελέχη των Επιμελητηρίων).

Η αξιολόγηση του επιπέδου υπηρεσιών ΓΕΜΗ-ΥΜΣ ήταν ιδιαιτέρως θετική ως προς τη συμβολή του στη βελτίωση της λειτουργίας της επιχείρησης, στη μείωση του κόστους δημοσιότητας και στον περιορισμό της γραφειοκρατίας.

Τόσο η ανταπόκριση της κεντρικής υπηρεσίας του ΓΕΜΗ όσο και η ταχύτητα εξυπηρέτησης, η γνωστική επάρκεια και η ποιότητα των υπηρεσιών του ΓΕΜΗ αποτυπώνονται θετικά στην έρευνα. Σε τεχνικό επίπεδο, η χρηστικότητα της πλατφόρμας αναγνωρίστηκε για την ευκολία χρήσης της.

Τα ευρήματα

  • Πολλοί είναι οι παράγοντες που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στη βελτίωση της λειτουργίας του ΓΕΜΗ και της ΥΜΣ με κυριότερη τη διαλειτουργικότητα.
  • Τη χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας προτιμούν στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι επιχειρήσεις με την προσέλευση σε υπηρεσία του επιμελητηρίου να είναι πολλές φορές συμπληρωματική.
  • Οι εξωτερικοί συνεργάτες των επιχειρήσεων (λογιστές- νομικοί) χρησιμοποιούν συχνότερα την υπηρεσία αναζήτησης στοιχείων δημοσιότητας Εταιρειών και στατιστικών. Η συγκεκριμένη υπηρεσία δεν είναι δημοφιλής στις ατομικές επιχειρήσεις.
  • Η συντριπτική πλειονότητα των συμμετεχόντων πιστεύει ότι το ΓΕΜΗ και η ΥΜΣ υπάγεται στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων ή στο τοπικό τους Επιμελητήριο.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News