Business & Finance Δευτέρα 20/05/2024, 22:00
BUSINESS & FINANCE

Κογκρέσο: Η BMW εισήγαγε στις ΗΠΑ 8.000 οχήματα με απαγορευμένα ανταλλακτικά από Κίνα

Κογκρέσο: Η BMW εισήγαγε στις ΗΠΑ 8.000 οχήματα με απαγορευμένα ανταλλακτικά από Κίνα

H γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW εισήγαγε τουλάχιστον 8.000 οχήματα Mini Cooper στις ΗΠΑ με ηλεκτρονικά εξαρτήματα από έναν απαγορευμένο Κινέζο προμηθευτή, σύμφωνα με έκθεση της Γερουσίας των ΗΠΑ που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα Δευτέρα.

Μια έκθεση από το προσωπικό του προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών της Γερουσίας Ρον Γουάιντεν ανέφερε ότι η BMW εισήγαγε 8.000 Mini Cooper με ανταλλακτικά από έναν Κινέζο προμηθευτή που απαγορεύτηκε βάσει νόμου του 2021 και ότι η BMW συνέχισε να εισάγει προϊόντα με τα απαγορευμένα ανταλλακτικά μέχρι τουλάχιστον τον Απρίλιο.

Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι θα αντικαταστήσει τα συγκεκριμένα ανταλλακτικά, προσθέτοντας ότι «έχει αυστηρά πρότυπα και πολιτικές σχετικά με τις εργασιακές πρακτικές, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις συνθήκες εργασίας, τις οποίες πρέπει να ακολουθούν όλοι οι άμεσοι προμηθευτές μας».

Το Κογκρέσο ψήφισε το 2021 νόμο για την πρόληψη της καταναγκαστικής εργασίας των Ουιγούρων (UFLPA) για την αποτροπή της εισαγωγής αγαθών από την περιοχή Σιντζιάνγκ της Κίνας που πιστεύεται ότι έχουν παραχθεί με καταναγκαστική εργασία από μέλη της μειονοτικής ομάδας Ουιγούρων της χώρας. Η Κίνα αρνείται τους ισχυρισμούς.

Η έκθεση διαπίστωσε ότι η Bourns, προμηθευτής αυτοκινήτων με έδρα την Καλιφόρνια, είχε προμηθευτεί εξαρτήματα από την Sichuan Jingweida Technology Group (JWD). Αυτή η κινεζική εταιρεία προστέθηκε στη λίστα οντοτήτων UFLPA τον Δεκέμβριο, πράγμα που σημαίνει ότι τα προϊόντα της θεωρείται ότι κατασκευάζονται με καταναγκαστική εργασία.

Η έκθεση ανέφερε ότι και η Jaguar Land Rover εισήγαγε ανταλλακτικά με εξαρτήματα JWD μετά τον Δεκέμβριο, προσθέτοντας ότι η αυτοκινητοβιομηχανία έθεσε σε καραντίνα όλο το υπάρχον απόθεμα που περιέχει το εξάρτημα JWD παγκοσμίως με σκοπό να το καταστρέψει. Η Jaguar Land Rover ανακοίνωσε μόλις έμαθε για το ζήτημα ότι «διέκοψε αμέσως όλες τις αποστολές των ανταλλακτικών».

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι «παίρνει σοβαρά τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα θέματα καταναγκαστικής εργασίας και έχει ένα ενεργό συνεχιζόμενο πρόγραμμα προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μέτρων κατά της δουλείας».

 

moneyereview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News