Business & Finance Δευτέρα 20/05/2024, 16:35
BUSINESS & FINANCE

Δ. Μιχαηλίδου: Καμία συζήτηση για αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης

Δ. Μιχαηλίδου: Καμία συζήτηση για αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης

«Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης αυτή τη στιγμή. Καμία», τόνισε κατηγορηματικά η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στο OPEN.

Όπως είπε η κ. Μιχαηλίδου, δεν γίνεται καμία συζήτηση ούτε στο υπουργείο Εργασίας, ούτε σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης. Είμαστε στο υψηλότερο μέσο όρο ηλικίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και παρ’ όλη τη δημογραφική κρίση έχουν γίνει αρκετά βήματα έτσι ώστε το ασφαλιστικό μας σύστημα να είναι βιώσιμο». 

Παράλληλα η υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στη ρύθμιση για τους συνταξιούχους που έχουν οφειλές, σημειώνοντας πως «ο κόσμος την έχει δουλέψει τη σύνταξή του και θέλουμε να τη λαμβάνει. Γι’ αυτό αυξήσαμε κατά 50% το όριο των οφειλών, ώστε οι συνταξιούχοι που έχουν οφειλές να μπορούν να λαμβάνουν τη σύνταξή τους με μια μικρή παρακράτηση. Αυτό προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία αυξήσαμε το όριο των οφειλών από τις 20.000 ευρώ στις 30.000 ευρώ».

Για τους εργαζόμενους συνταξιούχους η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε ότι «μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου γνωρίζαμε ότι ήταν λιγότεροι από 30.000 οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι. Τον πρώτο μήνα, από τη λειτουργία της πλατφόρμας, ο αριθμός τους διπλασιάστηκε και πλέον έχει τριπλασιαστεί και έχει ξεπεράσει τις 84.000. Θεωρούμε ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχουμε σπάσει το όριο των 180.000 εργαζόμενων συνταξιούχων».

Αναφορικά με τα αναδρομικά είπε ότι είναι μια δυναμική κατάσταση και αυτό επειδή συνεχώς γίνονται επανυπολογισμοί. «Κάθε δίμηνο έχουμε πληρωμές αναδρομικών. Είναι προτεραιότητα στον ΕΦΚΑ μαζί με την επίσπευση της έκδοσης των συντάξεων. Πληρώθηκαν ΔΕΚΟ, πληρώθηκαν οι συνταξιούχοι της Ολυμπιακής και σε λίγο καιρό έχουμε τους ιδιωτικούς υπαλλήλους. Μέσα στον Μάιο έχουμε και άλλα αναδρομικά», ανέφερε. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Δημογραφικό: Στους ηλικιωμένους γέρνει η πλάστιγγα – Οι αλλαγές στο πληθυσμιακό μίγμα της Ελλάδας

Τσακλόγου: Έως το 2027 δεν αλλάζουν τα όρια συνταξιοδότησης

Τσακλόγλου: Ξεκινά σύντομα η αυτόνομη επενδυτική λειτουργία του ΤΕΚΑ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News