Business & Finance Κυριακή 19/05/2024, 18:44
BUSINESS & FINANCE

Η σουηδική EQT σε προχωρημένες συνομιλίες για την εξαγορά της ιρλανδικής Keywords Studios για £25,50/μετοχή

Η σουηδική EQT σε προχωρημένες συνομιλίες για την εξαγορά της ιρλανδικής Keywords Studios για £25,50/μετοχή

Ο σουηδικός επενδυτικός οργανισμός EQT Group βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες για την εξαγορά της Keywords Studios Plc έναντι 25,50 λιρών ανά μετοχή, σε μια συμφωνία που θα αποτιμούσε την εταιρεία υπηρεσιών βιντεοπαιχνιδιών με έδρα το Δουβλίνο σε περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια λίρες (2,5 δισεκατομμύρια δολάρια).

Η προσφορά, η οποία έρχεται αφού το διοικητικό συμβούλιο της Keywords απέρριψε τέσσερις προτάσεις από την εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων, αντιπροσωπεύει «σημαντική αύξηση από την αρχική πρόταση», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Σημαίνει επίσης premium 73,5% στην τιμή κλεισίματος της Keywords στις 14,70 λίρες ανά μετοχή στις 17 Μαΐου, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg. 

Το διοικητικό συμβούλιο της Keywords Studios πρόκειται να εισηγηθεί την πρόταση στους μετόχους της. Η EQT έχει προθεσμία έως τις 15 Ιουνίου για να υποβάλει δεσμευτική προσφορά ή να αποχωρήσει.

Οι συζητήσεις υπογραμμίζουν το αυξανόμενο ενδιαφέρον των ξένων αγοραστών για τις βρετανικές εταιρείες τεχνολογίας, την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να ενισχύσει την εγχώρια τεχνολογική σκηνή.

Στα τέλη Απριλίου, η αμερικανική εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων Thoma Bravo συμφώνησε να αγοράσει τον βρετανικό όμιλο κυβερνοασφάλειας Darktrace Plc σε μια συμφωνία ύψους 5,32 δισεκατομμυρίων δολαρίων που εκπληρώθηκε σχεδόν δύο χρόνια μετά την αρχική προσέγγιση.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News